Η κυβέρνηση «επανασυστήνει» τη Δημοτική αστυνομία που είχε επανασυστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας, που είχε ήδη επανασυστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αφού πρώτα είχε καταργήσει ο Κ.Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

ek didff

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Real FM 97,8 δήλωσε πως κατά την «πρώτη φάση του κορονοϊού αποδείχτηκε πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η Δημοτική Αστυνομία. Σήμερα, η πραγματικότητα είναι ότι, δυστυχώς, πολύ λίγοι Δήμοι έχουν επαρκή Αστυνομία. Όλο το βάρος ή το μεγάλο βάρος του ελέγχου των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού πέφτει πάνω στην ΕΛ.ΑΣ. Με αυτό τον τρόπο, η αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα που θα μπορούσε να εκπληρώσει η Δημοτική Αστυνομία. Και η αστυνομία νομίζω ότι έχει ένα πολύ ευρύτερο πεδίο αρμοδιοτήτων και δράσεων απέναντι στο έγκλημα. Επομένως, θεωρούμε ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι αναγκαίο να επανιδρυθεί παντού, να καλύπτει το σύνολο των Δήμων της χώρας».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι από το 2015 με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε αδικίες, αναβάθμισε τις συνθήκες εργασίας των δημοτικών αστυνομικών και νομοθέτησε τη δυνατότητα επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών που είχαν μετακινηθεί αλλού, στις παλιές θέσεις τους.

Επιπλέον η προηγούμενη κυβέρνηση, νομοθέτησε την προτεραιότητα υπαλλήλων με την ειδικότητα του δημοτικού αστυνομικού στην κάλυψη θέσεων προϊσταμένου των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας, τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Θα ήταν λάθος δε να παραλείψουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2013, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατάργησε τη Δημοτική Αστυνομία μέσα σε μια νύχτα

(Με πληροφορίες από Αυγή)

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…