Newsroom

Newsroom

Η Καθημερινή συνεχίζει να «δίνει γραμμή» στην κυβέρνηση: Καμιά ανοχή στα αυτογκόλ 

Αφού αρχικά η εφημερίδα έδωσε το «οκ» για το νέο lockdown τώρα δίνει τις απαραίτητες ντιρεκτίβες στον «υφιστάμενο»... Κυριάκο Μητσοτάκη.

5207675 1

«Κυβέρνηση Καθημερινής και Αλαφούζου» και όχι Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ζούμε το τελευταίο διάστημα. Πριν λίγες μέρες η εφημερίδα ανακοίνωσε και κατοχύρωσε το νέο λοκντάουν, όπως παραδέχτηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, και τώρα «γκρινιάζει» για τα λάθη, τις αστοχίες και τα αυτογκόλ της κυβέρνησης.

Με ένα ιδιαίτερα αυστηρό άρθρο που μάλιστα φιλοξενήθηκε στο πρωτοσέλιδο του χθεσινού φύλλου η εφημερίδα «Καθημερινή» υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό και τους παρατρεχάμενους του, ποιος είναι το… «αφεντικό».

«Ακόμη και μικρά αυτογκόλ κοστίζουν πολύ» και γι’ αυτό η «ακατάσχετη και ανόητη κακοφωνία των υπουργών πρέπει να σταματήσει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο, του οποίου ξεκάθαρος στόχος είναι να συμμαζευτεί – εάν αυτό είναι δυνατό – η εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει η κυβέρνηση εδώ και πολλές ημέρες.

«Ο πρωθυπουργός κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών γιατί έδειξε σοβαρότητα και επαγγελματισμό στον τρόπο που κυβερνά.

Οι πολίτες τού αναγνώρισαν αμέσως τη διαφορά σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση, ιδίως σε ό,τι αφορά τον χειρισμό κρίσεων. Κατά την πρώτη φάση της πανδημίας και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού κερδήθηκαν οι εντυπώσεις και χτίστηκε πολύτιμο προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο.

Τώρα χρειάζεται προσοχή.

Η κοινωνία είναι δικαιολογημένα κουρασμένη και θυμωμένη.

Τα «μικρά αυτογκόλ» κοστίζουν πολύ. Γι’ αυτό και η ακατάσχετη και ανόητη κακοφωνία των υπουργών πρέπει να σταματήσει.

Οι αρμόδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι στην εποχή μας η παραμικρή ανορθογραφία μπορεί να έχει ασύμμετρο κόστος. Μηδενική ανοχή στα λάθη και στα αυτογκόλ!», εξηγεί ο αρθρογράφος στριμώχνοντας τις πολιτικές ντιρεκτίβες προς την κυβέρνηση κάτω από τον τίτλο «Αυτογκόλ και άμυνα».