Newsroom

Newsroom

«Η Ελλάδα έκανε τη μικρότερη παρέμβαση στην Οικονομία»-Μόλις 1% του ΑΕΠ

Τη δεύτερη δέσμη μέτρων της κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων  από την κρίση του κορονοϊού, σχολίασε σκωπτικά ο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς  

4735636

Η δεύτερη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ανεπαρκή σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, καθώς δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ύφεσης που έρχεται. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να ανακοίνωσε με στόμφο τις νέες παρεμβάσεις της, αλλά  φαίνονται πενιχρές σε σχέση με τα όσα έπραξαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες πλήττονται το ίδιο ή και περισσότερο από το πέρασμα του ιού.  Η Ελλάδα ανακοίνωσε μέτρα τα οποία αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ της. Ποσοστό που απέχει αρκετά από τα αντίστοιχα της Βρετανίας (15%), της Ισπανίας (20%) και της Ιταλίας, που δέχεται το μεγαλύτερο «χτύπημα» από τον Covid-19 (20%).

Ο Νίκος  Παππάς. με ανάρτηση του στο twitter παρουσιάζει με ένα  σχεδιάγραμμα τι ακριβώς ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάνοντας μάλιστα και ένα σκωπτικό σχόλιο

”Η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, αποφάσισε να κάνει τη μικρότερη παρέμβαση στην οικονομία. Μάλλον, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται”