Η έκθεση ιδεών από την επιτροπή Πισσαρίδη δείχνει… νέο μνημόνιο Μητσοτάκη

H «Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» μοιάζει με μία έκθεση ιδεών γεμάτη, όμως, με σοβαρές αποκαλύψεις ως προς την τακτική της κυβέρνησης, για την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις. Στην ουσία προβλέπει μειώσεις συντάξεων, φορολογικές αδικίες ενάντια στους εργαζόμενους, ιδιωτικοποιήσεις όλων των νευραλγικών τομέων όπως τα νοσοκομεία.  

5190962 1 0

Η επιτροπή με επικεφαλής τον Χριστόφορο Πισσαρίδη παρουσίασε στον πρωθυπουργό μέσω τηλεδιάσκεψης την περίφημη έκθεση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δίχως να δίνονται αρκετές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα όσον αφορά την εφαρμογή ενός πλάνου με έντονη νεοφιλελεύθερη χροιά. To σχέδιο ενσωματώνει επώδυνες μεταρρυθμίσεις πίσω από μια φαινομενικά κοινότοπη έκθεση που εισηγείται μειώσεις φόρων (βιτρίνα) αλλά επί της ουσίας είναι φορολογικά «παράθυρα» εις βάρος των εργαζομένων ενώ  αναφέρει  και ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών τομέων,

Η πλήρης έκθεση θα δοθεί την Τρίτη, ενώ στις 25 του μήνα θα παρουσιαστεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Παράλληλα, η έκθεση Πισσαρίδη θα αποτελέσει τον σκελετό του κειμένου που θα αποσταλεί προς εξέταση στις Βρυξέλλες.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η επιμονή του πρωθυπουργού να υποστηρίζει πως το σχέδιο αυτό «δεν αποτελεί κυβερνητικό πρόγραμμα» και πως «δεν είναι πολιτικό κείμενο», καλώντας όλους να το αφήσουν έξω από την κομματική αντιπαράθεση. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι το σχέδιο αυτό έχει γνωστό ταξικό πρόσημο και είναι σαφώς νεοφιλελεύθερης αντίληψης.  

«Πιστεύω ότι πρέπει να μείνει εκτός κομματικής αντιπαράθεσης. Θα πρέπει να τονίσω ότι είναι ανεξάρτητη οικονομική έκθεση», σημειώνοντας επίσης ότι αποτελεί «κείμενο αναφοράς στο οποίο κάθε πολίτης η ελληνική κοινωνία, τα κόμματα, οι φορείς της αγοράς, της κοινωνίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μπορούν να ανατρέχουν ανά πάσα στιγμή και να το συμβουλεύονται», ανέφερε ο πρωθυπουργός

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη