Newsroom

Newsroom

«I Am Greta» – Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ

To ντοκιμαντέρ του Νέιθαν Γκρόσμαν πάνω στην ζωή της ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ που έκανε πρεμιέρα φέτος στο Φεστιβάλ της Βενετίας έχει το πρώτο τρέιλερ.

γκρετα

 Το ντοκιμαντέρ του BBC παρακολουθεί την διεθνή σταυροφορία της Γκρέτα για το κλίμα, καθώς και το ταξίδι ενηλικίωσής της. Η κάμερα του βρετανικού δικτύου θα καταγράφει στις συναντήσεις της με επιστήμονες, πολιτικούς και επιχειρηματίες, εξηγώντας παράλληλα την κατάσταση σήμερα και προτείνοντας λύσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο παραγωγός της σειράς Rob Liddell επισήμανε ότι η κλιματική αλλαγή είναι το πιο σημαντικό θέμα της ζωής μας και ότι “έχει έρθει η ώρα να γίνει μια σοβαρή τηλεοπτική σειρά που να αναλύει τα στοιχεία αλλά και τις αιτίες γι’ αυτό το πολύπλοκο αυτό ζήτημα. Το γεγονός ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό με την Γκρέτα είναι μοναδικό προνόμιο, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από μέσα τι σημαίνει να είσαι ένα παγκόσμιο σύμβολο και ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στον πλανήτη”.

Η Τούνμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα το φιλμ να αποτελέσει μια «γέφυρα» για τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την κλιματική αλλαγή, όπως και να στρέψει την προσοχή σε αυτό το θέμα, σε μια εποχή που οι διαμαρτυρίες και ο ακτιβισμός έχουν περιοριστεί, εξαιτίας των περιορισμών για τον κορoνοϊό. 

Το φιλμ τη δείχνει να χορεύει φορώντας πιτζάμες, για να αντιμετωπίσει το άγχος της ενώ διασχίζει την Ευρώπη, ενώ σε άλλο σημείο απελπίζεται ότι είναι υπερβολικά μεγάλος ο ρόλος της στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης.   

“I am Greta”: “Τον Αύγουστο του 2018, η 15χρονη Τούνμπεργκ, ξεκίνησε μία απεργία για το Κλίμα, απέχοντας από το σχολείο. Το μήνυμά της προς τους ενήλικες ήταν ότι ‘αφού δεν νοιάζεστε για το μέλλον μου στη γη, γιατί να νοιαστώ για το μέλλον μου στο σχολείο; Μέσα σε μερικούς μήνες, η απεργία της εξελίχθηκε σε ένα διεθνές κίνημα, με το ήσυχο κορίτσι που είναι στο φάσμα του αυτισμού, να γίνεται μία ακτιβίστρια διεθνούς εμβέλειας. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον ηρωισμό και το πάθος της Γκρέτα, στον αγώνα της κατά της κλιματικής αλλαγής” αναφέρει η εταιρεία για το ντοκιμαντέρ με την υπογραφή του Nathan Grossman.

 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…