Η αλλεργία της κυβέρνησης με την ελευθερία του τύπου χτύπησε και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ-Σιωπούν στην δίωξη… Βαξεβάνη

30.000 tweet είναι η απάντηση (προς ώρας)  στα εκκωφαντική σιωπή.. των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που αγνοούν επιδεικτικά το θέμα της δίωξης του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη. 

Τελικά είμαστε στις προβληματικές χώρες για τους δημοσιογράφους.  O εκδότης-δημοσιογράφος του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, που με την ερευνητική δημοσιογραφία που ασκεί εδώ και χρόνια, και  γκρέμισε με τις αποκαλύψεις του το σάπιο βασίλειο του, Μαξίμου και της κυβέρνησης,  κατηγορείται για «συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή, συνέργεια διά της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα, συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και εγκληματική οργάνωση-συμμορία».  

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που μέσα σε έναν χρόνο σκοτώθηκε ο  Καραιβάζ,  έδιωξαν την Ολλανδή δημοσιογράφο επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στον πρωθυπουργό για το προφανές push buck στο Αιγαίο, τραμπούκισαν on stage τον Ζαραλίκο, ρίχνουν μαύρο σε λογαριασμούς δημοσιογράφων,  που δεν υπόκειντο στις κυβερνητικές επιταγές…  και πλέον διώκουν νομικά τον Βαξεβάνη και την Παπαδάκου.  Οπως λέει και ο θυμόσοφος λαός,  εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: αν μιλάς ενάντια στην εξουσία του Μητσοτάκη μπλέκεις.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως το θέμα δεν αφορά καθόλου τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης που σιωπούν μπροστά στη δίωξη δημοσιογράφων και την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης. Εδώ και σχεδόν 2 εικοσιτετράωρα έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος στα social-με ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης– τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, δεν αφιέρωσαν ούτε μονόστηλο, για  να το αναφέρουν σαν είδηση. Ειδικά οι ενημερωτικές εκπομπές, ούτε ένα λεπτό δεν βρήκαν για να πουν κάτι… για τον δημοσιογράφο.  Φυσικά ουδέν λόγος γίνεται για την ΕΣΗΕΑ, που ακόμα το σκέφτεται…τι ανακοίνωση συμπαράστασης θα βγάλει (όποτε και αν την βγάλει).

Μοναδική εξαίρεση ο τηλεοπτικός σταθμός Open που  προέβαλε την θέση του εκδότη του Documento κάνοντας αναφορά στην ανάρτηση του στο Facebook όπου τοποθετήθηκε για την δίωξη σε βάρος του.

Το OPEN μάλιστα, αναπαρήγαγε το απόσπασμα από την ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη, το οποίο αναφέρεται «στην ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας και στη βιολογική εξόντωση των δημοσιογράφων» αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του.

 

Πλέον ένα είναι το πρωτοφανές. Η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου  με αυτό γεγονός  που  αντί να διώκονται όσοι αναμίχθηκαν στο σκάνδαλο, να διώκονται όσοι το αποκάλυψαν (Βαξεβάνης-Παπαδάκου) και πλέον θα εισπράξουν την οργή των πολιτών. 30.000 tweet είναι η απάντηση (προς ώρας)  στα εκκωφαντική σιωπή.. των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ 

Γιατί όταν προκαλείς τσουνάμι αντιδράσεων...κάποια στιγμή αυτό θα σε πνίξει. 

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…