Χρυσοχοΐδης: «Πανηγυρίζει» και μετρά επιτυχίες… εννέα μήνες μετά

Τραγική επανεμφάνιση από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και καμία αυτοκριτική για τη σύλληψη Παππά

Όχι μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις ολόκληρες επιτυχίες απαρίθμησε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε μια κυνική επανεμφάνιση με αφορμή τη σύλληψη του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά.

Για τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ το τελευταίο δεκαπενθήμερο έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος στη σύλληψη του φυγόποινου χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο, της σύλληψης του Χρήστου Παππά προηγήθηκε η εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, η σύλληψη και η εξάρθρωση του κυκλώματος στη Ζάκυνθο και η ανεύρεση των κλεμμένων εικαστικών έργων της Εθνικής Πινακοθήκης.

Καμία αυτοκριτική από τον υπουργό για τους 9 μήνες απραξίας σε σχέση με τη σύλληψη του Παππά. Στις 22 Οκτωβρίου του 2020 το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ διαπίστωσε ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε εξαφανιστεί, αφού είχαν ήδη περάσει δεκαπέντε μέρες από τη μέρα που η ελληνική Δικαιοσύνη  τον είχε καταδικάσει.

«Όλες αυτές οι επιτυχίες, συναρτώμενες με τα θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκλήματικότητας και της μικροεγκληματικότητας, που μέχρι το 2019 υπήρξε μία αληθινή μάστιγα ιδίως για την Αθήνα και το κέντρο της, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και η βαθιά προσήλωση στο καθήκον έχουν φέρει και φέρουν αποτελέσματα. Δεν το βλέπουν μόνο εκείνοι που κρίνουν βάσει σκοπιμοτήτων», επεσήμανε ο Χρυσοχοϊδης σε μια τραγική προσπάθεια να πείσει πως όλα δουλεύουν «ρολόι».

«Είναι η πεποίθησή μου ότι με τις βελτιώσεις που σχεδιάζουμε εμείς εδώ, η παρούσα πολιτική ηγεσία από κοινού με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τη φυσική ηγεσία, θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στη μάχη κατά του εγκλήματος και στην υπεράσπιση της νομιμότητας στο δημόσιο χώρο», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.