Hράκλειο: Μαθητές σχολείου κοινώνησαν εν αγνοία των γονιών τους

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μαθητές δύο τμημάτων Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου μετέβησαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους σε εκκλησία της πόλης για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στο τέλος του εκκλησιάσματος έλαβαν και τη Θεία Μετάληψη εν αγνοία των γονιών τους και μάλιστα σε καιρό πανδημίας!

εκκλησια Medium

Για την ακρίβεια όπως αναφέρει το neakriti.gr, οι γονείς είχαν συναινέσει εγγράφως για τον εκκλησιασμό των παιδιών τους χωρίς ωστόσο να θεωρούν αυτονόητο ότι στο τέλος…. θα τα κοινωνήσουν! Αυτό το έμαθαν όταν πια παρέλαβαν τα παιδιά από το σχολείο στο τέλος της σχολικής ημέρας και το κάθε παιδί ενημέρωσε τον κηδεμόνα του… μετά που είχε κοινωνήσει! Οι καιροί είναι περίεργοι και οι αποφάσεις για την έκθεση των παιδιών τους σε μια ενέργεια που ίσως επιφέρει υψηλό κίνδυνο επιμόλυνσης ανήκουν αποκλειστικά στην κρίση των γονιών και κηδεμόνων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι γονείς συναίνεσαν μόνο σε εκκλησιασμό και αυτό δεν θα πρέπει να συγχέεται με την αναγκαστική συμμετοχή των παιδιών τους ή όποιου άλλου παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και μάλιστα σε εποχή υψηλής επίπτωσης και επιπολασμού του κορoνοϊού.

Διπλός πανικός από «θετικό» στον κορoνοϊό μαθητή

Το γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου, σημειωτέων δύο ημέρες μετά την παρέλευση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών προκάλεσε διπλό πανικό στους γονείς, αφενός γιατί εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στη Θεία Κοινωνία και αφετέρου γιατί το πρωί της ίδιας ημέρας ένα παιδί από το ένα τμήμα που εκκλησιάστηκε δεν μετέβη στο σχολείο και τον εκκλησιασμό καθώς το self test της ημέρας, όπως απαιτούν τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, δηλώθηκε στην πλατφόρμα edupass ως θετικό!

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί με το θετικό self test της Τρίτης την προηγούμενη ημέρα του εκκλησιάσματος, δηλαδή την Δευτέρα, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο! Την επομένη οι συμμαθητές του πήγαν στην Εκκλησία και κοινώνησαν, ενώ εκείνο ήδη νοσούσε, σε καραντίνα στην οικία του.

Διερεύνηση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με  πληροφορίες από το neakriti.gr , το περιστατικό που έγινε γνωστό στην προϊσταμένη αρχή, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την «ΝΚ» κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται αύριο, Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, να κληθούν για εξηγήσεις από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.
Πηγές αναφέρουν ότι και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν φανταστεί τις εκρηκτικές διαστάσεις μιας σχολικής συνήθειας των προηγούμενων δεκαετιών σε καιρό COVID-19. Tαυτόχρονα θα πρέπει να διερευνηθούν και τα γεγονότα εντός της εκκλησίας και ποια η θέση του ιερέα έναντι μαθητών δημοτικού σχολείου, αλλά και αν οι εκπαιδευτικοί είχαν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση ή όχι με τον ιερωμένο για την Θεία Μετάληψη ή όχι των παιδιών!

Πάντως αν οι πληροφορίες είναι σωστές, όταν ακούστηκε το «λάβετε φάγετε» ένα παιδί έκανε το πρώτο βήμα και δεν θέλει πολύ…. ακολούθησαν και τα υπόλοιπα!

Σε αυτή την περίπτωση η θέση και των εκπαιδευτικών μέσα στην εκκλησία θα ήταν δύσκολη. Όμως σκεφτείτε τον πανικό των γονιών όταν παραλάμβαναν τα παιδιά τους από το σχολείο και έτρεχαν για… rapid test, αν και γνώριζαν ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ακριβές, ούτε την ίδια ημέρα, ούτε την επόμενη! 

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό δεν ενόχλησε στο σύνολο τους γονείς των μαθητών, όμως, υπήρξαν και εκείνοι που εκ των υστέρων εξέφρασαν δυσφορία.

Πηγή:neakriti.gr

Πάσχα: Τέσσερις συλλήψεις και 102 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε 18.737 ελέγχους

4838767

Πάσχα: Τέσσερις συλλήψεις και 102 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε 18.737 ελέγχους

Η επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, διεξήχθη από τις πρώτες πρωινές…

Έρευνα του BBC: Η Ελληνική Αστυνομία στρατολογεί μετανάστες για παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο

metanastes

Έρευνα του BBC: Η Ελληνική Αστυνομία στρατολογεί μετανάστες για παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο

oι δημοσιογράφοι του μέσου τονίζουν ότι έχουν δει εσωτερικά έγγραφα όπου οι συνοριοφύλακες περιγράφουν πως…

Πέτερ Μαγιάρ: Σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για αποκατάσταση των σχέσεων της Ουγγαρίας με τις Βρυξέλλες

Πέτερ Μαγιάρ

Πέτερ Μαγιάρ: Σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για αποκατάσταση των σχέσεων της Ουγγαρίας με τις Βρυξέλλες

Ο Μαγιάρ έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ…

Οι Προτάσεις μας

Έρχεται η μεγαλύτερη έκλειψη του αιώνα: Τι είναι και πότε αναμένεται να συμβεί

pexels israwmx 22487891

Έρχεται η μεγαλύτερη έκλειψη του αιώνα: Τι είναι και πότε αναμένεται να συμβεί

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η χρήση ειδικών προστατευτικών γυαλιών είναι απαραίτητη σε όλα τα στάδια…

Ιστορική στιγμή για το γερμανικό ποδόσφαιρο: Πρώτη γυναίκα προπονητής η Μαρί Λουίζ Έτα

Στιγμιότυπο οθόνης 2026 04 12 3.54.41 μμ

Ιστορική στιγμή για το γερμανικό ποδόσφαιρο: Πρώτη γυναίκα προπονητής η Μαρί Λουίζ Έτα

Η φετινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, γεγονός που οδήγησε τη…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Τέσσερις συλλήψεις και 102 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε 18.737 ελέγχους

4838767

Πάσχα: Τέσσερις συλλήψεις και 102 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε 18.737 ελέγχους

Η επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, διεξήχθη από τις πρώτες πρωινές…