Hράκλειο: Μαθητές σχολείου κοινώνησαν εν αγνοία των γονιών τους

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μαθητές δύο τμημάτων Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου μετέβησαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους σε εκκλησία της πόλης για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στο τέλος του εκκλησιάσματος έλαβαν και τη Θεία Μετάληψη εν αγνοία των γονιών τους και μάλιστα σε καιρό πανδημίας!

Για την ακρίβεια όπως αναφέρει το neakriti.gr, οι γονείς είχαν συναινέσει εγγράφως για τον εκκλησιασμό των παιδιών τους χωρίς ωστόσο να θεωρούν αυτονόητο ότι στο τέλος…. θα τα κοινωνήσουν! Αυτό το έμαθαν όταν πια παρέλαβαν τα παιδιά από το σχολείο στο τέλος της σχολικής ημέρας και το κάθε παιδί ενημέρωσε τον κηδεμόνα του… μετά που είχε κοινωνήσει! Οι καιροί είναι περίεργοι και οι αποφάσεις για την έκθεση των παιδιών τους σε μια ενέργεια που ίσως επιφέρει υψηλό κίνδυνο επιμόλυνσης ανήκουν αποκλειστικά στην κρίση των γονιών και κηδεμόνων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι γονείς συναίνεσαν μόνο σε εκκλησιασμό και αυτό δεν θα πρέπει να συγχέεται με την αναγκαστική συμμετοχή των παιδιών τους ή όποιου άλλου παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και μάλιστα σε εποχή υψηλής επίπτωσης και επιπολασμού του κορoνοϊού.

Διπλός πανικός από «θετικό» στον κορoνοϊό μαθητή

Το γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου, σημειωτέων δύο ημέρες μετά την παρέλευση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών προκάλεσε διπλό πανικό στους γονείς, αφενός γιατί εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στη Θεία Κοινωνία και αφετέρου γιατί το πρωί της ίδιας ημέρας ένα παιδί από το ένα τμήμα που εκκλησιάστηκε δεν μετέβη στο σχολείο και τον εκκλησιασμό καθώς το self test της ημέρας, όπως απαιτούν τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, δηλώθηκε στην πλατφόρμα edupass ως θετικό!

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί με το θετικό self test της Τρίτης την προηγούμενη ημέρα του εκκλησιάσματος, δηλαδή την Δευτέρα, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο! Την επομένη οι συμμαθητές του πήγαν στην Εκκλησία και κοινώνησαν, ενώ εκείνο ήδη νοσούσε, σε καραντίνα στην οικία του.

Διερεύνηση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με  πληροφορίες από το neakriti.gr , το περιστατικό που έγινε γνωστό στην προϊσταμένη αρχή, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την «ΝΚ» κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται αύριο, Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, να κληθούν για εξηγήσεις από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.
Πηγές αναφέρουν ότι και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν φανταστεί τις εκρηκτικές διαστάσεις μιας σχολικής συνήθειας των προηγούμενων δεκαετιών σε καιρό COVID-19. Tαυτόχρονα θα πρέπει να διερευνηθούν και τα γεγονότα εντός της εκκλησίας και ποια η θέση του ιερέα έναντι μαθητών δημοτικού σχολείου, αλλά και αν οι εκπαιδευτικοί είχαν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση ή όχι με τον ιερωμένο για την Θεία Μετάληψη ή όχι των παιδιών!

Πάντως αν οι πληροφορίες είναι σωστές, όταν ακούστηκε το «λάβετε φάγετε» ένα παιδί έκανε το πρώτο βήμα και δεν θέλει πολύ…. ακολούθησαν και τα υπόλοιπα!

Σε αυτή την περίπτωση η θέση και των εκπαιδευτικών μέσα στην εκκλησία θα ήταν δύσκολη. Όμως σκεφτείτε τον πανικό των γονιών όταν παραλάμβαναν τα παιδιά τους από το σχολείο και έτρεχαν για… rapid test, αν και γνώριζαν ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ακριβές, ούτε την ίδια ημέρα, ούτε την επόμενη! 

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό δεν ενόχλησε στο σύνολο τους γονείς των μαθητών, όμως, υπήρξαν και εκείνοι που εκ των υστέρων εξέφρασαν δυσφορία.

Πηγή:neakriti.gr

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

«Είναι επιτακτικό να αποκαλέσουμε το αφγανικό καθεστώς αυτό που πραγματικά είναι: ένα καθεστώς απαρτχάιντ βασισμένο…

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών των οχημάτων χρειάστηκε να επιχειρήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 6…

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πότε κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πότε κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

Ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 9:00 και μέχρι νεωτέρας ενώ ο…