Χαρίτσης για διαδηλώσεις: Μάταια προσπαθούν να καταστείλουν τον κοινωνικό αναβρασμό που προκαλούν οι πολιτικές τους

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αντί να αποσύρει το νομοσχέδιο, επιλέγει να το φέρει προς ψήφιση τώρα, με θλιβερό συνοδοιπόρο το ΚΙΝΑΛ, καθώς φοβάται ότι το επόμενο διάστημα ο κοινωνικός αναβρασμός θα ενταθεί εξαιτίας της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει οδηγήσει την οικονομία

xaritsis 1

«Η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που δημοσιοποιείται σήμερα σε σχέση με το νομοσχέδιο είναι κόλαφος, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με αντισυνταγματικές διατάξεις, που δεν παραπέμπουν σε καθεστώς ευνομούμενης Δημοκρατίας και το οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποσύρει».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, για το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αντί να το αποσύρει, «επιλέγει να το φέρει προς ψήφιση τώρα, με θλιβερό δυστυχώς συνοδοιπόρο το ΚΙΝΑΛ, καθώς φοβάται ότι το επόμενο διάστημα ο κοινωνικός αναβρασμός θα ενταθεί εξαιτίας της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει οδηγήσει την οικονομία». Ωστόσο, είπε ο κ. Χαρίτσης, «οι κοινωνικές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις καταστείλει προληπτικά σπέρνοντας το φόβο». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «θα έπρεπε να αλλάξει την οικονομική της πολιτική προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

 Ο κ. Χαρίτσης μίλησε για πολύ μεγάλη αβεβαιότητα της κοινωνίας για την επόμενη μέρα, «δεδομένου ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πως η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μία ακόμη βαθύτερη κρίση». Είπε ότι «τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν πως τα πράγματα βαίνουν όλο και χειρότερα για την ελληνική οικονομία». Προσέθεσε μάλιστα ότι οι προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάκαμψής της από το 2021 «είναι χειρότερες και ο παράγοντας αβεβαιότητας, ειδικά για την ελληνική οικονομία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές, είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω και της εξάρτησής της από την τουριστική δραστηριότητα».

 Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «επέστρεψε την ελληνική οικονομία σε ύφεση πολύ πριν από την κρίση της πανδημίας έπειτα από 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ» και πως «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, περάσαμε ήδη από το φθινόπωρο του 2019 σε ύφεση στην οικονομία, με δύο συνεχόμενα τρίμηνα με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Επιπλέον είπε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «κατέγραψε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει κοινωνικό μέρισμα, στερώντας σημαντικούς πόρους από την ιδιωτική κατανάλωση και την οικονομία συνολικά». Ακόμη είπε ότι τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για το α’ εξάμηνο του 2020 «καταγράφουν 260.000 λιγότερους εργαζόμενους» σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέναντι στο «Μένουμε Όρθιοι» -με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ την κάλεσε να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους «με γενναία εμπροσθοβαρή μέτρα, ώστε να περιοριστούν στον βαθμό του δυνατού οι επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού»- εκείνη επέλεξε την «αδράνεια» και τη «διάλυση των εργασιακών σχέσεων».

«Πάει πολύ να μιλά η ΝΔ για παρακράτος», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αφήσει τα μαθήματα προς την αντιπολίτευση και να απαντήσει ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για όλα όσα έρχονται στο φως μέσα από επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ για ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί, επίορκοι αστυνομικοί, αλλά και στελέχη της ΝΔ». Ανέφερε ότι «το μέγεθος της υποκρισίας της ΝΔ φαίνεται και από το γεγονός ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από το διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες, αλλά και από μία σειρά από έργα, όπως το Πάτρα-Πύργος και ο Ε-65, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της οικονομικής του αφερεγγυότητας». Είπε ότι «η ίδια η ΝΔ τον χαρακτήριζε “αναξιόπιστο” και “απατεώνα”» και πως «σήμερα “τον βγάζει από την ναφθαλίνη” και τον εμφανίζει ως αξιόπιστο κατήγορο της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να στήσει μια ιστορία που “μπάζει από παντού” ανάγοντας μια ιδιωτική αστική υπόθεση σε πολιτική».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «εμείς ζητάμε να βγουν όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει και να διαλευκάνει όλες τις υποθέσεις». Διαμήνυσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να σύρει όλο το δημόσιο και πολιτικό βίο της χώρας σε βούρκο σκανδαλολογίας που έχει ως στόχο τη δολοφονία χαρακτήρων. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτή τη λογική».

Κέιτ Μίντλεντον: Ξανά αντικείμενο συζήτησης μετά από νέα φωτογραφία – «Έχει σωσία, δεν είναι αυτή»

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Ξανά αντικείμενο συζήτησης μετά από νέα φωτογραφία – «Έχει σωσία, δεν είναι αυτή»

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»