Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο – άσπρο και στα εργασιακά»

«Η κυβέρνηση επιχειρεί εν μέσω πανδημίας να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φθηνής, ελαστικής εργασίας, θέτοντάς την εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο»

O Aλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη είπε  ότι  η κυβέρνηση ουσιαστικά  «καταργεί το οκτάωρο, μειώνει τους μισθούς, επιβάλλει δεκάωρη εργασία με μείωση αποδοχών, σπαστό ωράριο, μερική απασχόληση και διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών». «Αυτές οι συνθήκες δεν αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα» πρόσθεσε  ο ίδιος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «στέλνει σήμα ότι η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια θα είναι μια χώρα φθηνής, ελαστικής εργασίας και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω».

Ως προς την πανδημία, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό» αντιπαραβάλλοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί σταθερά να εξωραΐσει την πραγματικότητα, με τον πρωθυπουργό  να μας λέει ήδη από τις αρχές Φλεβάρη ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι στην μάχη με την πανδημία».   

«Εδώ και μήνες ζητάμε σαφή μέτρα, πλήρη επιδημιολογική επιτήρηση και ξεκάθαρα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας»  επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, «και κυρίως στον τουρισμό, όπου δυστυχώς και φέτος δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός. Είδαμε  να ανακοινώνονται μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα ανακοινώθηκαν στις 13 Μαΐου για να ανοίξει ο τουρισμός στις 14» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης «αργοπορημένα και απολύτως ανεπαρκή σε σχέση με τις ανάγκες των επιχειρήσεων», κάνοντας παράλληλα λόγο για «προγράμματα κατόπιν εορτής στην εστίαση και στον τουρισμό». «Η οικονομία δεν ξανανοίγει με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζεται έγκαιρη και ουσιαστική στήριξη σε βάθος χρόνου» συνέχισε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν αρκεί  η αναστολή κάποιων υποχρεώσεων. Απαιτείται παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους».

«Από το χειροκρότημα των υγειονομικών περάσαμε πολύ γρήγορα στην διάλυση του ΕΣΥ» σχολίασε στο μεταξύ, υπενθυμίζοντας  ότι «μόλις προχθές ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανοίγει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίησή του». «Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έμαθε τίποτα από την πανδημία» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε; Ένα ερώτημα που απασχολεί επαναστάτες, διανοούμενους, ακτιβιστές και γενικότερα πολιτικούς δρώντες για…

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία, όπου διασώστες έσπευσαν…

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την κατηγόρησε ότι «ξηλώνει» σήμερα τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα…