Η Κίνα φοβάται μήπως ο Τραμπ πάρει πίσω στις ΗΠΑ βιομηχανίες

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας προειδοποίησαν τον Ντόναλντ Τραμπ κατά του απομονωτισμού και του παρεμβατισμού και έκαναν έκκληση προς τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με το Πεκίνο για να διατηρήσουν το διεθνές στάτους κβο.

573b2b951dc5249c5c8b48a6

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να καταργήσει εμπορικές συμφωνίες και να επιδιώξει μία περισσότερο μονομερή εξωτερική πολιτική βάσει του οικονομικού του πλάνου “America First”, επισημαίνει το Reuters.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Κίνα και άλλες ξένες δυνάμεις εκφράζουν αβεβαιότητα ως προς το πόσες από τις εξαγγελίες του θα υλοποιήσει ο Τραμπ, καθώς κατά καιρούς έχει προβεί σε αντιφατικές δηλώσεις και έχει αναφερθεί ελάχιστα στο τι είδους εξωτερική πολιτική θα υιοθετήσει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας έβαλε συχνά στο στόχαστρό του την Κίνα κατηγορώντας το Πεκίνο για την απώλεια των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και δεσμευόμενος να επιβάλει δασμούς 45% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.

Η αμερικανική πολιτική του απομονωτισμού “επιτάχυνε την οικονομική κρίση στη χώρα” στη διάρκεια του Μεγάλου Κραχ, υπογραμμίζει σε σχόλιό του επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, σημειώνοντας ωστόσο ότι “η εκλογολογία είναι απλώς εκλογολογία”.