H χειρότερη ημέρα μέχρι την επόμενη…

«Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της κρίσης», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και δε θα διαφωνήσω καθόλου. Το θέμα ποιου θα είναι το τέλος 

EwOjZUeWYAssjUX

Πριν 5 μήνες όταν έγραφα ένα ακόμη (προφητικό)  άρθρο για τα πρώτα έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση και για  μια σειρά επαναλαμβανόμενων lockdown  που θα ακολουθούσαν στην συνέχεια, είχα πει μεταξύ άλλων ότι κάποια στιγμή τα κρούσματα θα φαίνονται σαν χρονολογία… 

Όπερ και έγινε. Eίχα πει ότι τα  ρεκόρ είναι για να σπάνε… και έγινε κι αυτό. 3.465 κρούσματα, 630 διασωληνωμένοι και 56 νεκροί. Εκπληκτικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στην χώρα. Ένα ακόμη ρεκόρ που έσπασε, είναι, ότι είχαμε αυτά τα 3365 κρούσματα μετά από 5μηνο Lockdown και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε την αύξηση. Αυτό πραγματικά το πιστώνεται η κυβέρνηση (πρέπει να είναι και η μοναδική στον κόσμο που το κατάφερε). 

Κι όμως δεν σταματάει εδώ. Δεν έχει ταβάνι αυτή η κυβέρνηση… και συνεχίζει να  θέλει να σπάσει πολλά ακόμα. Πως; Την ώρα που έχουμε αυτή την τραγική εικόνα, στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να χαλαρώσουν τα έξυπνα μέτρα, να ανοίξουν την αγορά, τα σχολεία. Συγκεκριμένα όπως το χαρακτήρισαν, αναζητούν λέει «βαλδίδες αποσυμφόρησης» του lockdown (νέος όρος μετά από εκείνου του ακορντεόν). Μόνο που αυτή την φορά το μοτέρ κάηκε! 

Με τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας  να αναστενάζουν,  καθώς οι εισαγωγές ασθενών έχουν φτάσει στο «κόκκινο», η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση πάλι πετώντας χαρταετό και επιμένει να σφυρίζει αδιάφορα ενώ παράλληλα ρίχνει άλλο ένα εμβόλιο αισιοδοξίας, δια στόματος του Βασίλη Κικίλια, ότι φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας.. 

Ο υπουργός Υγείας παρόλο που παραδέχτηκε ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή, αρκέστηκε να πει ότι «είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της κρίσης», εναποθέτοντας ξανά τις όποιες ελπίδες στον εμβολιασμό (κι όχι στη διαχείριση της κατάστασης και  στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών). 

Τώρα πως γίνεται να είμαστε στο τέλος της κρίσης, να συνεδριάζει αύριο η επιτροπή για να συζητήσει την χαλάρωση του Lockdown με τέτοια εικόνα στην χώρα, μόνο οι ένοικοι στο Μαξίμου  το γνωρίζουν. Γιατί εάν επιτρέψεις την άρση του lockdown με 630 διασωληνωμένους όταν το είχες επιβάλει με 277, τότε κάτι πήγε λάθος πριν και δεν θες να το παραδεχτείς, η προσπαθείς να βγάλεις τρελούς όλους εμάς. 

 Το να είσαι υπουργός υγείας και να λες ότι όλα είναι σχεδόν… ελεγχόμενα καθώς υπάρχουν 650 ΜΕΘ στην Αθήνα σήμερα, τότε γιατί με 630 διασωληνωμένους έχει βουλιάξει το ΕΣΥ; Και εφόσον έχουμε 650 κλίνες ΜΕΘ , πως γίνεται να έχουμε 124 διασωληνωμένους εκτός; Και γιατί μετά από έναν χρόνο και τρία πανδημικά κύματα, αρχίζει να… ψελλίζει τη λέξη «επίταξη», υπό το βάρος των επιδημιολογικών δεδομένων του τελευταίου 24ωρου. Εδώ ο υπουργός αλληλογροθοκοπεί τα στοιχεία του και τα λεγόμενα του.

Αλλά με  αυτή την λογική του Κικίλια,  η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει άνοιγμα… Ετοιμάζεται δηλαδή να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ, ετοιμάζεται να κάνει την χώρα νέο «Μπέργκαμο».  Και όλα αυτά γιατί; για να πείσει  (μιας και ξέμεινε από δικαιολογίες πλέον) ότι τα έχει κάνει όλα καλώς καλώς καμωμένα, και ετοιμάζεται να υποδεχτεί πάλι τουρίστες με αψίδα νερού τον Μαϊο. 

Μόνο επόμενη χειρότερη ημέρα από την σημερινή δεν θα αργήσει να έρθει… και αυτή την φορά δεν θα υπάρξει άλλη δικαιολογία. Δεν θα φανεί κανείς να κουνήσει το δάχτυλο και να μιλήσει για ατομική ευθύνη. Δεν θα υπάρχει διάγγελμα… και χωρίς συγνώμη μάλιστα. Δεν θα υπάρχει απλά επόμενη ημέρα για την κυβέρνηση, καθώς τα νούμερα από την πανδημία (σ.σ “ η δυναμική είναι τέτοια που θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερους αριθμούς. Και στα 3.600 κρούσματα προς το τέλος του μήνα” ανέφερε ο Δ. Σαρηγίαννης σήμερα) θα την προδώσουν για ακόμη μια φορά. 

Γιατί αν μας έκλεισαν πριν 5 μήνες με 277 διασωληνωμένους και μας ανοίγουν με 630 τότε κάτι δεν μας λένε καλά. Εκτός αν αλλάξανε οι νόμοι της φυσικής και ο Βορράς έγινε Νότος και τούμπαλιν. Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ενός πειράματος, που η κυβέρνηση θέλει ντε και καλά να αποδείξει ότι είναι υπεράνω από πανδημίες και νόμους. Είπαμε μέχρι το επόμενο ρεκορ…όλα θα έχουν τελειώσει. Μόνο που όταν  τελειώσουμε με τη πανδημία να έχουμε χρόνο,  να  πούμε δύο λόγια για τους επιστήμονες που  δολοφονούσαν την επιστήμη τους αργά-αργά κάθε απόγευμα στις 6 για έναν χρόνο (όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ο συνάδελφος Αντώνης Ρηγόπουλος).

Να έχουμε και εμείς τον χρόνο,  να δείξουμε με το δάχτυλο… εκείνους που έπαιζαν με την νοημοσύνη μας και τις ζωές μας! 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Ελεονώρα Μελέτη

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Μάλιστα η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε πως δεν... γνώριζε τι ήταν η Χρύση Αυγή

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…