Tα ρεκορ είναι για να σπάνε…

«Ο πρώτος στόχος επιτευχθεί, φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα 1.000, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες. Μπορούμε σύντομα και 2.000 και 3.000 και πολλά περισσότερα. Ταβάνι μας ο ουρανός...» .   

analysis 4892023 1920

Τα  2.056 κρούσματα, ενώ υπήρξαν 135 διασωληνώσεις που καταγράφηκαν χθες είναι ένα ρεκόρ που θα σπάει καθημερινά με την τακτική της κυβέρνησης.  Κι όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα ενός μήνα που ακόμα και ο άσχετος δεν θα τα έπαιρνε 

Δεν χρειάζεται να είσαι  ευφυής άνθρωπος για να αντιληφθείς πως όταν στοιβάζεις εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά στα ελάχιστα τετραγωνικά των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά τους απαγορεύεις να κυκλοφορούν μετά τις 12:30 το βράδυ, το μέτρο δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Δεν είναι δα και δύσκολο για να καταλάβει κάποιος πως όταν συνωστίζονται 27 παιδιά ανά τάξη στα σχολεία αλλα- ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς γίνονται φορείς μετάδοσης-ότι μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοίο με ταχύτητα (οχι πως φταίνε τα παιδιά) στις οικογένειες τους; 

Δεν χρειάζεται να είσαι ο ειδικός λοιμωξιολόγος για να καταλάβεις ότι απαγορεύεις την κυκλοφορία, αλλά αφήνεις ελεύθερη την μετακίνηση, τότε δίνει πάτημα σε όλους εκείνους κυρίως στην ελιτ…   να πηγαίνουν αλλού να στήνουν… πάρτι. Γιατί μην πει κανείς ότι δεν γνώριζε η δεν γνωρίζει τα πάρτι που στηνόντουσαν από το καλοκαίρι στα νησιά (βλ Μύκονος κ.α) και όχι οι νέοι. Γιατί το αφήγημα αφήνω ανοιχτά τα ξενοδοχεία τουτέστιν τους χειμερινούς προορισμούς που θα μπορούν άνετα να κλείνουν σπίτια που χωρούν πολλά άτομα, τα κρούσματα  όχι στα 2000  μπορούν να φτάσουν  ημερησίως αλλά πάνω από 4.000! Φυσικά δεν το λέμε για αστείο  αλλά είναι μια πραγματικότητα που θα την βρεί μπροστά της η κυβέρνηση και τότε τι θα πει; Φταεί η εστίαση, τα θέατρα, οι πλατείες τα γυμναστήρια που θα είναι ήδη κλειστά; Γιατί, εντάξει, καλή είναι η πλάκα ότι στην εστίαση  κολλάει αλλά όταν πάει ο πρωθυπουργός στην Σαμοθράκη δεν κολλάει, στις αντιναζιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κολλάει αλλά όταν κάνεις πάρτι έξω από το Μαξίμου δεν κολλάει, στους πιτσιρικάδες κολλάει αλλά όταν συνωστίζονται υπουργοί, παπάδες και παρατρεχάμενοι δεν κολλάει.


Και αυτά είναι λίγα από  τα παραδείγματα της κυβερνητικού αφηγήματος της επιθεώρησης «κορονοϊός και Μωυσής» που μπορούμε να επικαλεστούμε για την αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη που άφησε τόσο χρόνο για να προετοιμαστεί και να αντιμετωπίσει η χώρα το νέο κύμα του κορονοϊου. 

Είναι βέβαιο έπειτα από 10 μήνες που βρισκόμαστε στη δίνη της πανδημίας ότι όσα επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία δεν είναι απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα. Είναι κάτι πολύ περισσότερο όπως αναφέρει ο συνάδελφος Δημήτρης Παπαθανασίου.:

”Ενα πιλοτικό πείραμα ενός νέου τρόπου διακυβέρνησης, μια γιγαντιαία άσκηση πειθαρχίας είναι σε εξέλιξη. Γιατί στο άμεσο μέλλον, όταν και οι πλέον «καλοπροαίρετοι» αντιληφθούν το πλιάτσικο που γίνεται στη χώρα, τέτοιου είδους μέτρα και απαγορεύσεις θα είναι πολύ χρήσιμα. Και θα εφαρμοστούν εκ νεόυ.

Ναι μεν θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι  το Όρουτς Ρέις, που  θα είναι και αύριο έξω από το Καστελόριζο, θέλουν στο επιτελικό κράτος να ξεχάσουμε ότι με τον νέο Πτωχευτικό χιλιάδες θα χάσουν το σπίτι τους οι περισσότεροι πολίτες,  θέλουν να ξεχάσουμε την ισοπέδωση μισθών και εργασιακών σχέσεων που επιχειρείται με άλλοθι αυτή τη φορά την κρίση της πανδημίας,  και πάλι όμως αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά ενός πειράματος νέου τρόπου διακυβέρνησης. Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά μιας γιγαντιαίας άσκησης πειθαρχίας. Θέλουν να ελέγχουν πότε θα βγαίνουμε, πότε θα μπαίνουμε, πόσοι μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε, πότε θα τρώμε, πότε θα πίνουμε, πότε θα μιλάμε, πότε θα σωπαίνουμε…

Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα δεν είναι αποτέλεσμα της αγωνίας τους για το κοινωνικό σύνολο. Γιατί αν αγωνιούσαν, ενώ περίμεναν το δεύτερο κύμα θα έφτιαχναν περισσότερα σχολεία, περισσότερες εντατικές, θα προσλάμβαναν γιατρούς και νοσηλευτές, θα έβαζαν κανένα δρομολόγιο παραπάνω στο μετρό και στα λεωφορεία…η έστω θα επιδοτούσαν κανένα ταξί για να αποσυμφορηθούν τα ΜΜΜ.  

Όμως δεν τους νοιάζει αν από εδώ και πέρα τα κρούσματα θα φαίνονται σαν χρονολογία… θα συμπληρώσω εγώ. Εκ κατακλείδι όπως λέει ο Δημήτρης Παπαθανασίου… Το μόνο που θέλουν είναι  ο Χαρδαλιάς να κουνάει το δάχτυλο και τα πλήθη να υποτάσσονται, ενώ θα είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι και βλέπουμε  ΣΚΑΙ και Big Brother, ενώ αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τις μπίζνες τους…” 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…