Γνωστός εκδότης-διαφημιστής εναντίον προστατευόμενων μαρτύρων για Νovartis

Ο εκδότης- διαφημιστής είχε υποβάλλει μηνύσεις σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση

NewsRoom 22/10/2019 | 15:35

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλα τα "παρακλάδια" της υπόθεσης Novartis. Εκτός από τις εξελίξεις στη Βουλή, την έρευνα στον Άρειο Πάγο και την αντίστοιχη στο Πρωτοδικείο με αφορμή τις καταγγελίες Τουλουπάκη, σήμερα το πρωί εμφανίστηκε ενώπιον του πταισματοδίκη ο γνωστός εκδότης και διαφημιστής σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για νομιμοποίηση χρημάτων, που φέρονται να σχετίζονται με δωροδοκίες πολιτικού προσώπου.

Ο εκδότης - διαφημιστής έχει υποβάλλει μηνύσεις σε βάρος των προστατευομένων μαρτύρων για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμιση ενώ σήμερα κλήθηκε από τον πταισματοδίκη που έχει αναλάβει την υπόθεση προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας-μηνυτής

Όπως αναφέρει ο συνήγορος του Απόστολος Λύτρας: «ενώπιον των προανακριτικών αρχών εμφανίστηκε σήμερα ο εκδότης-διαφημιστής κ. Βουλκιδης και επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχει ήδη υποβάλει εις βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. Ο ίδιος έχει από την πρώτη στιγμή αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση και έχει υποβάλει μηνύσεις σχετικά με το περιεχόμενο των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της ψεύδους κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης».

Μεταξύ των 4 προσώπων που ασκήθηκε η ποινική δίωξη βρίσκεται ο εκδότης- διαφημιστής, δεν βρίσκεται όμως ο άνθρωπος που ο εκδότης κατονόμασε ως το στέλεχος της Novartis που τον «εκβίαζε» προκειμένου να του επιστρέφει χρήματα από τις διαφημίσεις που του έδινε η εταιρία.

Η εισαγγελική δίωξη φαίνεται να στηρίζεται σε στοιχεία για την ύπαρξη συγκεκριμένων διαφημιστικών εταιρειών που πιθανολογείται πως εξυπηρέτησαν τη Novartis στη ροή «μαύρων» ποσών, παρέχοντας κάλυψη μέσω «εικονικών ή υπερκοστολογημένων τιμολογίων».