Γιώργος Παπανδρέου: H τοξικότητα του πολιτικού κλίματος συγκαλύπτει τις θεσμικές ασθένειες

Τη δυσαρέσκεια του για απόφαση του Εφετείου Αθηνών αναφορικά με όσα αναφέρουν ο Ερβέ Φαλτσιανί και ο Άντζελο Μινκούτζι στο βιβλίο τους με τίτλο «Το χρηματοκιβώτιο των Φοροφυγάδων» εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός. 

papandreou 13 1

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη δικαστική απόφαση, για την οποία αναφέρει ότι «πάσχει προδήλως και πολλαπλώς», ενώ συμπληρώνει – σε πολιτικό επίπεδο όμως – ότι είναι και αυτή ένα σημείο των καιρών. 

«Είναι μια σοβαρή ένδειξη – αν όχι απόδειξη ότι η τοξικότητα του πολιτικού κλίματος που εσκεμμένα δημιουργήθηκε, για να εξυπηρετηθούν κοντόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες – να συγκαλύψουν πραγματικούς υπεύθυνους και θεσμικές ασθένειες, να δημιουργηθούν αφηγήματα και να τροφοδοτηθούν ψευδαισθήσεις, δεν αφήνει ανεπηρέαστη – δυστυχώς – ούτε τη δικαιοσύνη», όπως σημειώνει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνει ότι η αρχή της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της δικαστικής ανεξαρτησίας αποτελούν δομικά στοιχεία του Κράτους Δικαίου και της θεσμικής αποστολής της Δικαιοσύνης και πως «οι αρχές αυτές είναι διαχρονικά ένα ζητούμενο στην χώρα μας, γιατί η κρίση θεσμών είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης και όχι το αντίθετο. Και αυτό, αποτελεί πρόκληση για όλους μας. Ουδείς μπορεί να το λησμονεί, αν θέλουμε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την πρόσφατη, οδυνηρή για όλους κρίση».
 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…