Για το θεαθήναι

Στην μπλε γυάλα δεν έχει εικόνες από την καθημερινότητα. Δεν έχει εφημερίες δημόσιων νοσοκομείων, όπου συμπυκνώνεται η τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας, που διαχρονικά ήταν οι μπλε πολιτικές που συνειδητά υποβάθμισαν.

Ντάνι Βέργου 11/07/2019 | 16:39

Δεν έχει ατελείωτες ουρές από ασθενείς και συνοδούς, ακόμη και για τα πιο απλά προβλήματα υγείας, ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, κακοπληρωμένους εργαζόμενους στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης που μαζί με τα μηχανήματα δουλεύουν διαρκώς στο φουλ. Δεν έχει.

Πρέπει να βγει κανείς από την μπλε γυάλα -και μόνο επειδή ορίστηκε υπουργός Υγείας- να επισκεφθεί τις δομές της υγείας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί. Να καταγράψει, όπως είπε ο ίδιος ο νέος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας -γιατρός κιόλας, αλλά μόνο στα χαρτιά - «την πραγματική εικόνα που βιώνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που προσέρχονται στην εφημερία των νοσοκομείων, προκειμένου να χαράξει μία ανθρωποκεντρική πολιτική στο υπουργείο Υγείας».

Αιφνιδιαστικά, ο κ. υπουργός επισκέφθηκε αργά χθες μετά τα μεσάνυχτα τον γίγαντα του ΕΣΥ «Ευαγγελισμό». Αιφνιδιαστικά -όπως διέδωσαν οι συνεργάτες του, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη- για ποιον άραγε;

Για τους ασθενείς που εξαντλούνται, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους συνοδούς τους, που τη μια στιγμή τούς δίνουν κουράγιο, την άλλη απευθύνονται με απόγνωση, ανυπομονησία, αλλά ακόμα και εκνευρισμό ή επιθετικότητα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ή για τους αεικίνητους πρωταγωνιστές, γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν στον επισκέπτη την εντύπωση ότι διαθέτουν υπεράνθρωπες ικανότητες, αφού εξυπηρετούν τους πάντες σχεδόν ταυτόχρονα. Ποιος ξέρει;

Η ώρα πάντως που επέλεξε ο κ. Υπουργός, επιδεικνύοντας και σε αυτό άγνοια, δεν είναι ώρα αιχμής. Οι πρώτες ώρες της εφημερίας είναι οι κρίσιμες, εκείνες κατά τις οποίες κάθε εφημερεύον νοσοκομείο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Εκείνες που θα του έδιναν του κ. υπουργού αυτή την πρώτη επαφή με την πραγματικότητα που μέσα στην μπλε γυάλα στερήθηκε.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.