Newsroom

Newsroom

Για συντριβή του Boeing της Malaysia Airlines στον Ινδικό μιλούν οι ειδικοί – "Σκόπιμη ενέργεια η αλλαγή πορείας του Βoeing"

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι σταματούν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του boeing, προκειμένου όλες…

malaysia airlines 1

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι σταματούν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του boeing, προκειμένου όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση να επικεντρωθούν σε άλλες ζώνες, κυρίως στον Ινδικό Ωκεανό, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις επικοινωνίες του αεροσκάφους με τα ραντάρ και τους δορυφόρους.

“Τερματίζουμε τις επιχειρήσεις μας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και επανεξετάζουμε την ανάπτυξη των δυνάμεών μας” στα δυτικά της Μαλαισίας, ανέφερε.Ο Ραζάκ τόνισε ότι από την πορεία που ακολούθησε η πτήση ΜΗ370 συμπεραίνεται ότι επρόκειτο για μια σκόπιμη ενέργεια από κάποιον που το οδήγησε πάνω από τη Μαλαισία, προς τα δυτικά αλλά απέφυγε να κάνει ευθέως λόγο για κατάληψη του αεροπλάνου από αεροπειρατές. “Παρά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σε αεροπειρατεία, θέλω να είμαι απολύτως σαφής ότι ερευνούμε ακόμη όλες τις πιθανότητες για το τι οδήγησε την πτήση ΜΗ370 να παρεκκλίνει της πορείας της”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κουάλα Λουμπούρ.

Παράλληλα το σενάριο συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους στον Ινδικό Ωκεανό, όπου έχουν επεκταθεί από την Παρασκευή οι έρευνες των ΗΠΑ,φαίνεται να υοθετούν πλέον οι ειδικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες.Σύμφωνα με πηγή η οποία έχει πληροφόρηση για τις έρευνες των ΗΠΑ δήλωσε ότι η ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων σχετικά με το Boeing 777 έδειξε ότι το αεροσκάφος μπορεί να ξέμεινε από καύσιμα και να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό, αφού πέταξε εκατοντάδες μίλια εκτός πορείας. Ανέφερε επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο, το αεροπλάνο να πέταξε προς την Ινδία.

Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών δεδομένων προκύπτουν από τους παλμούς που στέλνονται από τα αεροπλάνα στους δορυφόρους.
Όπως είπε η ίδια πηγή, τα στοιχεία αυτά εξετάστηκαν δύο φορές επειδή υπήρχαν ασάφειες, η ανάλυση όμως προσφέρει τις πρώτες πραγματικές ενδείξεις ως προς την τύχη της πτήσης MH370.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη New York Times, το αεροσκάφος άλλαξε αρκετές φορές κατεύθυνση και υψόμετρο αφού είχε χαθεί η επαφή του με τον πύργο ελέγχου.
Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, γράφει ότι το αεροσκάφος αρχικά ανέβηκε στα 45.000 πόδια, πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για πτήση ενός Boeing 777. Στη συνέχεια κατέβηκε σε υψόμετρο 23.000 ποδιών, κατά την προσέγγιση του στο πυκνοκατοικημένο νησί Πενάγκ της Μαλαισίας. Κατόπιν το αεροσκάφος πήγε στα νότιο – δυτικά ανέκτησε υψόμετρο και άλλαξε πορεία προς τα βόρεια – δυτικά προς τον Ινδικό Ωκεανό.
«Έμπειρος ή και εν ενεργεία πιλότος» εκείνος που άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους;
Η εκδοχή της αλλαγής πορείας του αεροσκάφους προς τον Ινδικό φαίνεται πως υιοθετείται πλέον και στη Μαλαισία. 
Μαλαίσιοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Βοeing ενδέχεται να εξετράπη της πορεία του από κάποιον που γνώριζε πολύ καλά τους αεροδιαδρόμους αλλά και τις θέσεις των ραντάρ.
«Πρόκειται ασφαλώς για κάποιον έμπειρο, ικανό και εν ενεργεία πιλότο» ανέφερε ένας εξ αυτών, διευκρινίζοντας ότι η θεωρία αυτή βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από ένα στρατιωτικό ραντάρ και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Το ραντάρ συνέχισε να καταγράφει ένα αεροπλάνο επί πολλές ώρες αφότου η πτήση ΜΗ370 χάθηκε από τις οθόνες των πολιτικών ραντάρ.
Ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους «φαίνεται πως ήξερε πολύ καλά πώς να αποφύγει τα πολιτικά ραντάρ, ότι τα είχε μελετήσει επισταμένως», πρόσθεσε. 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…