Για κάνε μας τη χάρη…

Η Ελλάδα καλωσορίζει τους τουρίστες με μαντινάδες και φοντανάκι στον παράδεισο της γκάφας

5104360 0

Χρειάζεται, όπως και να το κάνουμε, κάποιου είδους ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος ως ο χειρότερος υπουργός μίας κυβέρνησης όπου συνωστίζονται Βρούτσης, Κεραμέως, Άδωνης, Θεοδωρικάκος, Αυγενάκης και τόσοι άλλοι «άριστοι», αλλά με χι πριν από το ρω.

Και όμως, ο άνθρωπος που στο ονοματεπώνυμό του έχει δύο φορές το χι πριν από το ρω τους γέμισε όλους με τη σκόνη του. Το ταλέντο του πιστοποιήθηκε πριν από 3-4 χρόνια, όταν κατόρθωσε να διαγραφεί από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε.

Ποιος μπορεί να ανταγωνιστεί τα απλησίαστα ρεκόρ του Χάρη του Θεοχάρη; Και χάρη μας κάνει, που επιτρέπει να ζούμε στον ίδιο πλανήτη μαζί του.

Σύμφωνα με τα κανάλια, τις εφημερίδες και τους ιστότοπους της Πέτσινης ενημέρωσης, η Ελλάδα του υπουργού Θεοχάρη είναι χαρά Θεού, μία αληθινή Σανγκρι-λά του απελευθερωμένου από μικρόβια τουρισμού.

Τους χαρούμενους επισκέπτες της υποδέχονται ενθουσιώδεις ιθαγενείς με λύρες, λαούτα και τηγανόψωμα. Τα αεροπλάνα τροχιοδρομούν κάτω από ουρανομήκεις αψίδες νερού και  αντισηπτικού.  Τα βαπόρια μπουκάρουν στα λιμάνια παίζοντας τη μπουρού σαν γαμήλια κότερα της Ύδρας. Τα γιώτα χι (να το πάλι, το χι) περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να διασχίσουν τα σύνορα του παραδείσου.

Σύσσωμος ο πλανήτης αγαλλιάζει με μακροβούτια στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και στα πετρέλαια του Σαρωνικού. Ο κορονοϊός κατατροπώθηκε. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο. Οι ελεγκτές με τις μπατονέτες παρατάνε το πόστο τους και φεύγουν αγκαζέ με τα ξανθά στίφη του βορρά.

Ποιος χρειάζεται τις νοσοκόμες, όταν μπορεί να συγχρωτιστεί με Γερμανίδες τουρίστριες, διψασμένες για σπέρμα; Πού είσαι καημένε Τζιμάκο, να συνθέσεις το σάουντρακ χαμογελώντας πονηρά…

Μία πιο προσεκτική ματιά κουρελιάζει το αφήγημα και αποκαλύπτει το πλήρες μπάχαλο, που σε κάποια άλλη χώρα, με ανεξάρτητα ΜΜΕ και λαό που ενημερώνεται αντί να ροχαλίζει, θα απειλούσε να ρίξει μεμιάς την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Τουρισμού, και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση, κατόρθωσε να έλθει σε ρήξη με όλες σχεδόν τις χώρες από όπου περιμένει μαζικές αφίξεις.

– Οι Βρετανοί εμφανίζονται οργισμένοι με τη στάση της Ελλάδας (που ανάβει κόκκινο ή έστω πορτοκαλί φως μέχρι τις 15 Ιουλίου) και βάζουν σε καραντίνα 14 ημερών τους Έλληνες πολίτες, στα πλαίσια της …αμοιβαιότητας.

– Οι Γερμανοί έγιναν έξαλλοι μόλις άκουσαν για 36ωρο μπλόκο σε όσους περάσουν από δειγματοληπτικό έλεγχο και δρομολόγησαν – μέσω της TUI – την κατάργηση της σχετικής οδηγίας. Επειδή …μπορούν. Ειδάλλως θα ματαίωναν τις εκδρομές.

– Οι Ιταλοί δημιούργησαν διπλωματικό επεισόδιο όταν άκουσαν τον Θεοχάρη να εντάσσει τα αεροδρόμιά τους στη ζώνη υψηλού κινδύνου. Χρειάστηκε παρέμβαση του έντρομου Δένδια, για να κατευναστούν οι ραγκάτσι.

– Οι Σουηδοί αγνόησαν τις απαγορεύσεις και έστειλαν στη Ρόδο αεροπλάνο με τουρίστες, βαφτίζοντάς τους «δημοσιογράφους» ή και «επισήμους». Τους στρώσαμε μπλε χαλί, αποφεύγοντας λέξεις που κάνουν τζιζ όπως «οfficials».

– Οι Σέρβοι έκαναν το λάθος να πιστέψουν τις προφορικές εξαγγελίες και κατέφτασαν στα κλειστά ελληνοβουλγαρικά σύνορα με μαγιό και βατραχοπέδιλα. Τους γυρίσαμε πίσω και μετά τους ξαναφωνάξαμε για γλυκό κουταλιού.

Με βάση το παραπάνω πλούσιο σε γκάφες δείγμα γραφής, προκαλεί τρόμο η σκέψη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού με τους τα φαιά φορούντες από χώρες κομβικής σημασίας όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία.

Για το Ισραήλ δεν ανησυχώ, αφού στο τραπέζι των διακρατικών συνομιλιών κάθισε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο γιόκας του, σαν ολόγραμμα από το μέλλον, αλλά με σάρκα και οστά.

Όσο για την Τουρκία, που διαμαρτύρεται σε όλους τους τόνους για τον άδικο αποκλεισμό της από την κακούργα Ευρωπαϊκή Ένωση, το ξέρετε δα το τροπάριο.

«Τουρκική προκλητικότητα», «όχι τζαμί στην Αγιά Σοφιά», «πλωτά φράγματα στο Αιγαίο», «να πλέξουμε κάλτσες για τους ηρωικούς στρατιώτες μας στον Έβρο». Δεν θέλουμε Τούρκους δουλεμπόρους και κατασκόπους μεταμφιεσμένους σε φιλήσυχους τουρίστες.

Σύμφωνα με μία έρευνα που αλίευσα στο Twitter, μόνο η Ταϊλάνδη εξαρτά την οικονομία της από τον τουρισμό σε μεγαλύτερο βαθμό από την αγλαό Ελλάδα.

Ας μη παραπονιόμαστε λοιπόν, που κατεβάζουμε τα βρακιά. Χωρίς τα δολάρια, τα γιεν και τα ρούβλια, θα καταρρεύσουμε ως χώρα. Και αν γίνουμε σούργελο, ας πάει το παλιάμπελο, τουλάχιστον θα πληρωθούμε αδρά για τη γελοιοποίηση.

Βεβαίως οι τιμές των καταλυμάτων παραμένουν εξωφρενικές σαν να μη τρέχει κάστανο, ενώ οι τοπικοί φορείς είναι έξω φρενών με τα καμώματα και τις παλινωδίες της κυβέρνησης.

Αλλά η Ούρσουλα, η Ντράγκανα, ο πατέρας του Μπόρις και η Αντονέλλα δεν ασχολούνται με τέτοια. Κρασί, θάλασσα και το αγόρι τους ζητούν οι κουτόφραγκοι, όχι υπευθυνότητα και μέτρα προστασίας.

Το αμπέλι παραμένει ξέφραγο, αφού οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι και διεξάγονται στα τυφλά, τυχαία, δίχως να λαμβάνονται υπ’ όψη συμπτώματα και άλλες ενοχλητικές λεπτομέρειες. Να τους κρατήσουμε θέλουμε τους τουρίστες, όχι να τους διώξουμε.

Και αν τυχόν ξεσπάσει από τα θέρετρά μας καμιά νέα πανδημία, θα στείλουμε τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν τους ενόχους. Τις οδηγίες θα γαυγίζει ο ίδιος ο Χαρδαλιάς, σε ελληνικά, αγγλικά και βυρωνιώτικα.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…