Newsroom

Newsroom

Γι’ αυτό δεν εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ η αστυνομία

Eξηγήσεις για την επιχειρησιακή στάση που τήρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΑΣΟΕΕ, δίνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

4938232

Πρόκειται για τα επεισόδια που προκλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Πατησίων από ομάδα περίπου 50 ατόμων. Η ΓΑΔΑ σημειώνει ότι η «πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια».

Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων

 

Την ίδια ώρα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έγινε μέσω ανακοίνωσης η ανάληψη ευθύνης για τα επεισόδια έξω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, κάνοντας ευθείες αναφορές στα γεγονότα της Χιλής

Το κείμενο υπογράφει η ομάδα «Αναρχικοί/ές» και σε αυτό αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε η ΑΣΟΕΕ «σαν ορμητήριο, με τον ίδιο τρόπο που έχουν επιλέξει πολλές φορές οι Χιλιανοί σύντροφοι να ξεκινήσουν τις επιθέσεις τους προς αστυνομικές δυνάμεις».

«Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες οι καταπιεσμένοι της Χιλής έχουν ξεχυθεί και καταλάβει τους δρόμους της χώρας, πραγματοποιώντας πολύμορφες επιθέσεις σε μονάδες καταστολής, κρατικές δομές και επιχειρήσεις» αναφέρεται στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης..
«Η απάντηση του κράτους στις εξεγερτικές τους διαθέσεις αν και περιείχε δεκάδες θανάτους και βιασμούς, χιλιάδες τραυματισμένους και συλληφθέντες δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να πτοήσει το μένος των εξεγερμένων» συνεχίζουν οι φερόμενοι δράστες.

Σύμφωνα με τους δράστες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αλληλεγγύη προς τη Χιλή, οι κάτοικοι της οποίας αντιδρούν στην αύξηση του εισιτηρίου του μετρό.

Μάλιστα, οι κινητοποιήσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν προσλάβει και ευρύτερες διαστάσεις, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την άρση των φιλελεύθερων πολιτικών.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη