Γεννηματά: Ο Πρετεντέρης εκτελεί συμβόλαιο σε βάρος μου

Ο Γιάννης Πρετεντέρης «επαναφέρει στην τάξη» τη Φώφη Γεννηματά για την απουσία της στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κατηγορεί τον δημοσιογράφο ότι εκτελεί συμβόλαιο σε βάρος της χρησιμοποιώντας, παράλληλα, σεξιστικά σχόλια.

4639030 0

Μια απρόσμενη δημόσια κόντρα ξέσπασε με αφορμή την απουσία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο δημοσιογράφος μέσω της εκπομπής του, εγκαλεί τη Φώφη Γεννηματά, και της αποδίδει από «κουτοπονηριά» μέχρι… επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Παράλληλα, φαίνεται να μην προσπαθεί καν να κρύψει ότι μιλά ως εκπρόσωπος του «γαλάζιου» στρατοπέδου, χρησιμοποιώντας αβίαστα το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, είπε στην εκπομπή του:

«Οι τρεις απόντες είναι η Φώφη, ο ΓΑΠ και ο Καστανίδης, οι οποίοι βέβαια έστειλαν και οι τρεις επιστολή που δηλώνουν ότι ψηφίζουν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου. Η μία εξήγηση είναι ότι είναι κουτοπονηριά, δηλαδή και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε. Η άλλη αίσθηση είναι ότι είχαν δίκιο οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να πάνε. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω εγώ. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο. Το βέβαιο είναι ότι ακόμη κι αν τους χαρίσουμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, αυτό που μένει είναι το μειονέκτημα ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι: Παπανδρέου-Γεννηματά-Καστανίδης από κουτοπονηριά ή εξ ανάγκης ή οτιδήποτε δεν μετέχουν σε μια επιχείρηση διαφάνειας της δημόσιας ζωής. Αυτό θα το κουβαλάνε στην πλάτη τους. Θα το λέμε στον Καστανίδη, στη Φώφη και στον Παπανδρέου συνέχεια: δεν ψήφισες στη διεύρυνση.

Και κάθε φορά που θα προκύπτει κάτι, και κάθε φορά που θα πηγαίνει κάτι παραπάνω για το Ρασπούτιν, εμείς θα θυμόμαστε ότι ο Καστανίδης, ο Παπανδρέου και η Φώφη την κρίσιμη στιγμή, ίσως που θα έπρεπε να ψηφίζουν με τα δύο χέρια πάνω από την κάλπη, δεν ήταν εκεί. Για τον Καστανίδη δεν με εντυπωσιάζει. Για τους άλλους δύο με εντυπωσιάζει γιατί πίστευα ότι έχουν μια ευαισθησία προσωπική. Ο Καστανίδης δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτα οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Η Φώφη Γεννηματά, φανερά ενοχλημένη από τα όσα της καταλογίζει ο δημοσιογράφος, απάντησε  από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real, εξηγώντας τους λόγους της απουσίας της από τη Βουλή, κατηγορώντας τον Γιάννη Πρετεντέρη ότι εκτελεί κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και της ίδιας.

Παράλληλα, σημειώνει πως τα σχόλια του κ. Πρετεντέρη «ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας» καθώς ήταν «σχόλια απολύτως σεξιστικά».

Αναλυτικά, είπε με τη σειρά της:

«Ενοχλούμε, ενοχλούμε τόσο πολύ. Θέλω να σας πω ότι είναι φανερό πριν από τις εκλογές ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Και μέσα από το Κίνημα Αλλαγής έχω στοχοποιηθεί εγώ. Εχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους.

Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά.

Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρους του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά. Και να πω για το θέμα του σεξισμού, 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια.

Δεν το βάζω κάτω γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται και σε πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική, σε βάρος γυναικών. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε και στην πολιτική ζωή μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος.

Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κα Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτού του είδους τις τοποθετήσεις, τις δημόσιες τοποθετήσεις. Και πρέπει να πω ότι δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα.

Το γνωρίζει η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος και προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία».

Στρατινάκη αρνείται εμπλοκή στην υπόθεση Παναγόπουλου: «Δεν διαχειριζόμουν κονδύλια από το 2021 έως το 2024»

abf6e6df5d51ca988bdb1b1433fa91fc L

Στρατινάκη αρνείται εμπλοκή στην υπόθεση Παναγόπουλου: «Δεν διαχειριζόμουν κονδύλια από το 2021 έως το 2024»

Τι απαντά για δημοσιεύματα περί εμπλοκής της στην υπόθεση Παναγόπουλου

«Βιολάντα»: Δεύτερη δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του εργοστασίου μετά την έφοδο στο σπίτι του

6826873 1

«Βιολάντα»: Δεύτερη δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη του εργοστασίου μετά την έφοδο στο σπίτι του

Η νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη αυτή τη φορά αφορά σε παράβαση στο νόμο…

Προκαλεί ο καταδικασμένος για φακελάκι καρδιοχειρουργός: «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει»

Pembroke Pines drug arrest lawyer 3

Προκαλεί ο καταδικασμένος για φακελάκι καρδιοχειρουργός: «Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει»

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε ο γιατρός και πρώην διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου,…

Οι Προτάσεις μας

Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου – Έφτασε τα 27,2 εκατομμύρια δολάρια

michail

Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου – Έφτασε τα 27,2 εκατομμύρια δολάρια

Το σκίτσο κληρονόμησε ο σημερινός ιδιοκτήτης από τη γιαγιά του και όπως είπε πέρασε από…

Ρωσία: Απόπειρα δολοφονίας αντιστράτηγου στη Μόσχα – Ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές

rwsia

Ρωσία: Απόπειρα δολοφονίας αντιστράτηγου στη Μόσχα – Ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές

Οι Αρχές άνοιξαν ποινική υπόθεση με βάση τα άρθρα για απόπειρα δολοφονίας και παράνομη διακίνηση…

Πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν έχει εισιτήριο στα ΜΜΜ – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

4346951

Πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν έχει εισιτήριο στα ΜΜΜ – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Στις νέες διατάξεις προβλέπονται βαρύτατες ποινές τόσο σε όσους δεν κόβουν εισιτήριο όσο και σε…

Τσικνοπέμπτη: Πού θα κινηθούν οι τιμές του κρέατος – Ποιο είναι το ακριβότερο είδος

tsiknopempti

Τσικνοπέμπτη: Πού θα κινηθούν οι τιμές του κρέατος – Ποιο είναι το ακριβότερο είδος

Οι τιμές του μοσχαρίσιου κρέατος στην Ελλάδα καταγράφουν ραγδαία άνοδο, φτάνοντας έως και 55% σε…

Σχετικά με ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Βροχή» τα αρνητικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Κεφαλογιάννη από την Ινδία

6719232

«Βροχή» τα αρνητικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Κεφαλογιάννη από την Ινδία

Η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την χρήση τροπολογίας που…

Ράδιο Αρβύλα: Γλέντι με το πρωτοσέλιδο της Απογευματινής για το «ρεσιτάλ διπλωματίας Μητσοτάκη στο Νταβός»

Ράδιο Αρβύλα Ολόκληρο Επεισόδιο 26 1 2026 47 15 screenshot

Ράδιο Αρβύλα: Γλέντι με το πρωτοσέλιδο της Απογευματινής για το «ρεσιτάλ διπλωματίας Μητσοτάκη στο Νταβός»

Σύμφωνα με το νέο εξώφυλλο της Απογευματινής (και των Ράδιο Αρβύλα) η Κωνσταντινούπολη είναι πλέον…

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συντροφικά μαχαιρώματα πίσω από το σκάνδαλο με την τροπολογία

kefalogianni 2 1024x577 1

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συντροφικά μαχαιρώματα πίσω από το σκάνδαλο με την τροπολογία

Γιατί τη συγκεκριμένη υπόθεση την έχουν κρατήσει "ψηλά" μέσα ενημέρωσης που κάθε άλλο παρά εχθρικά…

Συνομιλία Μητσοτάκη – Κεφαλογιάννη μετά το υπουργικό με φόντο την διάταξη για την επιμέλεια

6750230 1

Συνομιλία Μητσοτάκη – Κεφαλογιάννη μετά το υπουργικό με φόντο την διάταξη για την επιμέλεια

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (26/01) υπήρξε μια…