Γαλλικές Άλπεις: Γυναίκες τα θύματα του εκτροχιασμού τρένου (βίντεο)

Γυναίκες ήταν τα δύο θύματα του εκτροχιασμού, στις Άλπεις της Άνω Προβηγκίας, ενός τουριστικού τρένου, ο οποίος προκλήθηκε από την…

treno 3

Γυναίκες ήταν τα δύο θύματα του εκτροχιασμού, στις Άλπεις της Άνω Προβηγκίας, ενός τουριστικού τρένου, ο οποίος προκλήθηκε από την πτώση ενός βράχου πολλών τόνων. Το δυστύχημα συνέβη σε μια χιονισμένη περιοχή με δύσκολη πρόσβαση στα μισά του δρομολόγιου του μικρού τοπικού τρένου, ενός από τα πιο ιδιαίτερα της Γαλλίας, το οποίο συνδέει τη Νίκαια με το Ντιν-λε-Μπεν σε περισσότερο από τρεις ώρες διασχίζοντας την πλαγιά του βουνού.

Η ρωσίδα τουρίστρια που σκοτώθηκε ήταν 49 ετών, ενώ το άλλο πρόσωπο που σκοτώθηκε, το οποίο καταγόταν από χωριό κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, ήταν 82χρονη. Οι οκτώ τραυματίες, ένας από τους οποίους φέρει σοβαρά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σεν-Ρος της Νίκαιας. Ένας ένατος επιβάτης ήταν ελαφρότερα τραυματισμένος και δεν χρειάσθηκε να νοσηλευθεί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ντιν-λε-Μπεν, οι συνθήκες του δυστυχήματος συνδέονται με μια θανάσιμη σύμπτωση: τη συγκυρία της διέλευσης του τρένου και της πτώσης αυτού του τεράστιου βράχου, βάρους περίπου είκοσι τόνων.

«Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στο τρένο, πίσω από την καμπίνα του οδηγού. Ως επακόλουθο, το μπροστινό μέρος του τρένου έπεσε προς τη χαράδρα», εξήγησε ο αντινομάρχης του Καστελάν Σαρμπέλ Αμπού.

Δείτε βίντεο:

 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…