Γαλλία: Οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν τον Φιγιόν

Το κόμμα «Οι Ρεπουμπλικάνοι», δηλώνει «ενωμένο και αποφασισμένο», στηρίζοντας ομόφωνα την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της συντηρητικής παράταξης μετά από την έκτακτη σύγκληση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος στο Παρίσι.

58bdcd491dc524cd698b47af

«Η πολιτική επιτροπή επαναλαμβάνει ομόφωνα τη στήριξή της στον Φρανσουά Φιγιόν» δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ συμπληρώνοντας ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι» γύρω από τον υποψήφιό τους, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου αργομισθίας με πρωταγωνιστές τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Φιγιόν: Δεν υπάρχει σχέδιο Β’

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Φιγιόν τόνισε ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β’» στην υποψηφιότητά του, τη «μοναδική νόμιμη».

«Είναι καιρός τώρα ο καθένας εξ ημών να ανακάμψει και να λογικευτεί» καθώς «οι ψηφοφόροι μας δεν συγχωρούν εκείνους που συνεχίζουν να χύνουν το δηλητήριο του διχασμού» υπογράμμισε ο υποψήφιος, σε ανακοίνωσή του.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς σημείωσε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, ο οποίος νωρίτερα έκανε γνωστό ότι αρνείται να παίζει τον ρόλο του «επιλαχόντα».

«Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο σε μάταιες συζητήσεις, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην ακροδεξιά και τους υποψηφίους της Αριστεράς που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μπροστά στο ενδεχόμενο διχασμού μας» σημείωσε επίσης ο κ. Φιγιόν.