Newsroom

Newsroom

Φωτιά στη Βούλα -Αποκαλυπτικό βίντεο για το μέγεθος της καταστροφής

Αποκαλυπτικό του μεγέθους της καταστροφής στον Υμηττό είναι βίντεο από drone που ανέβασε χρήστης στο Facebook 

voyla

Οι εικόνες απόλυτης καταστροφής στον πολύπαθο Υμηττό, μετά από την φωτιά στη Βούλα που απέδειξε ότι ο κρατικός μηχανισμός για ακόμα μια φορά είναι πιο ανεπαρκής από ποτέ, παρά τα όσα συνεχίζει να ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η οποία, μέσω κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε ευθαρσώς πως «η προετοιμασία μας φάνηκε στην πυρκαγιά στη Γλυφάδα και τη Βούλα». Η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε στη Βούλα και στη Βάρη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε πάνω από 6.000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης, αλλά και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι ζημιές σε περιουσίες εντοπίζονται μόνο στην περιοχή της Άνω Βούλας όπου καταστράφηκαν τουλάχιστον 23 καμένα σπίτια και 4 οχήματα.

Αποκαλυπτικό του μεγέθους της καταστροφής στον Υμηττό είναι βίντεο από drone που ανέβασε στο Facebook ο χρήστης Philip Bouraimis 

 

Ουσιαστικά η φωτιά στην περιοχή ήταν και το πρώτο σοβαρό τεστάρισμα του κρατικού μηχανισμού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αυτοθαυμάζεται ότι όλα λειτούργησαν βάσει πρωτοκόλλου και ότι η φωτιά έδειξε ότι «κινούμαστε στο σωστό δρόμο» και την σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να τονίζει ότι «οι πρώτες φωτιές του Ιουνίου μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με το περσινό σκηνικό».

«Θα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι» υποστήριξε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι φέτος «καλύτερα προετοιμασμένη και έχει κινητοποιήσει πολλαπλάσια μέσα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων». Μάλιστα τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «η προετοιμασία αυτή φάνηκε και στην πυρκαγιά στην Γλυφάδα και στη Βούλα, όπου τα μέσα κινητοποιήθηκαν και οι χρόνοι αντίδρασης ήταν εντός των πρωτοκόλλων».