Ευθεία και εχθρική στοχοποίηση των νέων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύμα αντιδράσεων από τη διχαστική δήλωση του πρωθυπουργού

NewsRoom 12/11/2020 | 12:19

«Τα αμυντικά σχέδια που δοκιμάσαμε απέτυχαν γιατί προδόθηκαν από κάποιους. Ξέρουμε σήμερα ποιες ήταν οι εστίες μεταφοράς του ιού. Βασική εστία διασποράς του ιού σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων», δήλωσε από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ευθεία επίθεση στους  νέους και κατηγορώντας τους ως τους βασικούς υπαίτιους για την έκρηξη των κρουσμάτων.

Παρά το απολογητικό ύφος, τους χαμηλούς τόνους και την υποκριτική αναγνώριση ελάχιστων πολιτικών ολιγωριών για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία με το καλπάζων δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός επέλεξε να ενοχοποιήσει τους νέους πολίτες αντί να παραδεχτεί -όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης- ότι το δεύτερο ολικό lockdown οφείλεται στο ανοχύρωτο άνοιγμα του τουρισμού.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αυτοκριτική και κατηγόρησε τους νέους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις κυβερνητικές ευθύνες για τη διασπορά του ιού σε μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους εργασίας, και φυσικά στις εκκλησίες.

Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως αν η κυβέρνηση υιοθετούσε το αίτημα της αντιπολίτευσης για άνοιγμα του τουρισμού με τεστ PCR στους τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα, τότε «θα είχαμε το 10% του τουρισμού που είχαμε» και αυτό «θα ισοδυναμούσε με το κλείσιμο του τουρισμού». Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να θέλει «μονά - ζυγά» δικά του και να ζητά τεστ για όλους αλλά και τουρίστες, οι οποίοι προέρχονταν από χώρες δεν μπορούσαν να γίνουν τεστ.