Επιχείρηση εξουδετέρωσης βομβών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Επιχείρηση για την εξουδετέρωση δύο βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής  στην περιοχή του αεροδρομίου…

Επιχείρηση για την εξουδετέρωση δύο βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής  στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό για λόγους ασφαλείας, το αεροδρόμιο θα παραμείνει αποκλεισμένο για τους επιβάτες από τις 3.30 έως τις 4.30 τα ξημερώματα, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου θα βρίσκονται στις θέσεις τους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ΑΜΠΕ ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία», Αχίλλειος Τοπούζας,.

Σύμφωνα με τον κ.Τοπούζα δεν θα ακυρωθούν πτήσεις καθώς εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες, γι’αυτό πρόσθεσε ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Ωστόσο όσα αεροπλάνα προσγειωθούν πριν τον αποκλεισμό, θα οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο.

Οι βόμβες βρέθηκαν πριν δύο εβδομάδες, από την πλευρά του δρόμου και σε βάθος 2,5μ., κατά τη διάρκεια εργασιών ανακατασκευής και εξυγίανσης του ασφαλτοτάπητα του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10/28.

Επίσης η Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι για λόγους ασφαλείας, θα διακοπεί προληπτικά από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα, η κίνηση των όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τη διασταύρωση Αεροδρομίου έως τη διασταύρωση Καρδίας.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Επαρχιακή οδός Θεσ/νίκης-Μηχανιώνας – (διασταύρωση Αεροδρομίου) οδός Προφήτη Ηλία – Εθνική οδό Θεσ/νίκης-Μουδανιών – (διασταύρωση Ρυσίου) κίνηση προς Ρύσιο – κίνηση μέσω Ρυσίου προς Καρδία – είσοδος ξανά στην Επαρχιακή οδό Θεσ/νίκης-Μηχανιώνας.