Newsroom

Newsroom

Εμφατική νίκη Χάμιλτον στην Κίνα

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Λουίς Χάμιλτον  έγραψε ιστορία κατακτώντας την καρό σημαία στο Grand Prix της Κίνας που ήταν και το 1000ο στην ιστορία της Formula 1!

Το 1.000στό Γκραν Πρι της Formula 1 σημαδεύτηκε από την άνετη νίκη του Χάμιλτον και το τρίτο συνεχόμενο 1-2 από τη Mercedes η οποία εμφανίστηκε κυρίαρχη στην πίστα της Σανγκάης. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Βρετανός πήρε τα ηνία από τον teammate του και poleman, Βάλτερι Μπότας με τους δυο τους στην πραγματικότητα να μην απειλούνται από τις Ferrari μέχρι τη συμπλήρωση των 56 γύρων.

Πίσω τους και στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε ο Φέτελ με τη Ferrari να παίζει καταλυτικό ρόλο στο να βρεθεί μπροστά ο Γερμανός από τον teammate του, Λεκλέρκ, καθώς υπήρξε εντολή ήδη από τους πρώτους γύρους. Σε συνδυασμό με τη στρατηγική που οι Ιταλοί εφάρμοσαν στον Μονεγάσκο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Φερστάπεν.

Από την έκτη θέση είδε την καρό σημαία ο Γκασλί ενώ έβδομος τελείωσε τον αγώνα ο Ρικιάρντο παίρνοντας τους πρώτους του βαθμούς. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πέρεθ, Ραϊκόνεν και Άλμπον. Ο Ταϊλανδός έκανε εξαιρετικό αγώνα αφού κατάφερε να βαθμολογηθεί παρά το γεγονός ότι εκκινούσε από το pit lane.

Ο επόμενος αγώνας είναι το τριήμερο 26 – 28 Απριλίου στο Αζερμπαϊτζάν.