Έκτακτη δήλωση από τον Ερντογάν για τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία: 912 νεκροί από τον σεισμό

«Μέχρι στιγμής 912 πολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και 5.385 πολίτες μας έχουν τραυματιστεί»

AP23022755479895

Στην πρώτη του δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 912.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο AFAD ώστε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που γίνονται μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη γειτονική χώρα.

«Μέχρι στιγμής 912 πολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και 5.385 πολίτες μας έχουν τραυματιστεί», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. Την ίδια ώρα, σε διεθνή δίκτυα υπάρχουν αναφορές ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ξεπεράσει τους 1.300.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι 1.000.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει συνδρομή σε Τουρκία και Συρία

«H Ελλάδα εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις υλικές ζημιές ως συνέπεια του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται για τη διάσωση ζωών. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τα απαραίτητα μέσα και είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει συνδρομή», προσθέτει.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…