Ειρωνείες Μητσοτάκη κατά Φίλη-Η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μια αποστροφή στον λόγο του πρωθυπουργού προς τον Νίκο Φίλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2021, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για ατυχή αναφορά και προσβολή απέναντι σε χιλιάδες πολίτες που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

5186303

Ειδικότερα, στη στιγμή που από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούσε να δώσει εύσημα στον εαυτό του και για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξέσπασαν αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό να απευθύνεται προσωπικά στον Νίκο Φίλη και να του λέει υποτιμητικά «κύριε Φίλη φορέστε τη μάσκα σας, είστε και ευπαθής ομάδα. Θα ανησυχώ για εσάς».

Ο πρωθυπουργός έσπευσε να δώσει εξηγήσεις για την ειρωνική του στάση μετά το πέρας της ομιλίας του, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. πρόσφατα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας) να κάνει την ακόλουθη δήλωση «η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».