Εφιάλτης η νέα πρόβλεψη για την τιμή πετρελαίου: Στα 200 δολάρια το βαρέλι αν επιβληθεί εμπάργκο στην Ρωσία

Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την κατάσταση στις αγορές με τις τιμές των καυσίμων να έχουν εκτιναχθεί και να είναι δυσβάσταχτες για τους καταναλωτές - Η πρόβλεψη ανήκει στην Νορβηγική εταιρεία Rystad Energy.

NewsRoom 08/03/2022 | 17:27

Η πιθανή επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία που αναμένεται από τις ΗΠΑ θα εκτινάξει τις τιμές του πετρελαίου ακόμα και στα 200 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Rystad Energy - Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Στις 16:50 ώρα Ελλάδος το πετρέλαιο ήταν στα 129,89 δολάρια το βαρέλι ποσοστό 5,42% σε σχέση με χθες.

Η πρόβλεψη για τα 200 δολάρια το βαρέλι ανήκει στην Νορβηγική εταιρεία Rystad Energy που είναι από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους συμβούλους για την ενέργεια στον κόσμο.

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοινώνει ο Μπάιντεν - Τι θα κάνει η Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17:45 ώρα Ελλάδος ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει το εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραψε άνοδο άνω του 5% αφού έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Η πιθανότητα να απαγορευτούν οι εισαγωγές στις ΗΠΑ, τη χώρα που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ώθησε την τιμή του Μπρεντ στα 129,92 δολάρια το βαρέλι (+5,45%) γύρω στις 16.30 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει το σχέδιό της για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και ενίσχυση της ενεργειακής της ασφάλειας, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από την Ρωσία.

Τον δρόμο των ΗΠΑ ακολουθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Βρετανία θα ανακοινώσει εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Politico Άλεξ Γουίκαμ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη (08/03) πώς σκοπεύει να μειώσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου με την πάροδο του χρόνου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα (07/03) ότι ο κόσμος δεν μπορεί απλώς να σταματήσει να χρησιμοποιεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αλλά θα μπορούσε να επιταχύνει τη μετάβαση από αυτήν.