Εξαγορά βουλευτών από τη ΝΔ υπονόησε ο Σταύρος Θεοδωράκης (BINTEO)

Μιλώντας στο τοπικό κανάλι της Αχαΐας Patras TV ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης υπονόησε εξαγορά βουλευτών από τη ΝΔ.

Ο κ. Θεοδωράκης ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα ο οποίος διεγράφη από το Ποτάμι επειδή πρότεινε την απορρόφηση του κόμματος με το οποίο εξελέγη από τη ΝΔ ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια το 2016, να γυρίσουμε σε εποχές εξαγοράς βουλευτών» και πρόσθεσε ότι αυτό που γίνεται «είναι έξω από τη δημοκρατική νομιμότητα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπλήρωσε μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά ότι «δεν μιλάει καθόλου ρητορικά» και σημείωσε: «όταν ένα μεγάλο κόμμα λέει σ’ έναν βουλευτή ενός μικρού κόμματος ‘’φύγε από το κόμμα σου, γίνε ανεξάρτητος κι εδώ θα βρεις μια στέγη, εσείς πώς θα το ονομάζατε’’;».

Ερωτηθείς αν έχει υπάρξει τέτοια συνεννόηση μεταξύ του κ. Φωτήλα και της ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε αφήνοντας εκ νέου υπονοούμενα ότι «θα δούμε στην πράξη αν έχει γίνει, τους επόμενους μήνες».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι τα στελέχη του Ποταμιού στην Αχαΐα είναι εξοργισμένα με τον Ιάσονα Φωτήλα, αφού υπήρχε προφορική δέσμευση των υποψηφίων με το Ποτάμι ότι αν εκλεγούν αλλά στην πορεία διαφωνήσουν με τα όργανα και τις αποφάσεις του κόμματος, θα παραδώσουν τη βουλευτική έδρα τους.