Δύο τσάροι… ανέμελοι!

Όταν τα φαντάσματα του παρελθόντος επανέρχονται για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους έως και να δρέψουν δάφνες για τις… επιτυχίες τους μεσούσης της οικονομικής κρίσης και με την κοινωνία να έχει αγανακτήσει με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αν μη τι άλλο, είναι προκλητικό.

Της Νατάσας Ρουγγέρη

Οι δύο πρώην «τσάροι της οικονομίας» Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εν πολλοίς πρωταγωνιστές στην οικονομική διαχείριση της χώρας –ο πρώτος την περίοδο που προηγήθηκε και συνέβαλε στη δημιουργία της κρίσης και ο δεύτερος επειδή… έσκασε στα χέρια του–, αφού ολοκλήρωσαν την πολιτική τους θητεία εν Ελλάδι μοιράζουν τις πολύτιμες οικονομικές τους συμβουλές σε ενδιαφερόμενους της αλλοδαπής και της ημεδαπής…

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, ο οποίος μολονότι οικονομολόγος υπήρξε ομολογουμένως επιτυχημένος εκπρόσωπος Τύπου και η φυσική εξέλιξη θα ήταν να γίνει και επιτυχημένος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήθελε σώνει και καλά το υπουργείο Οικονομικών! Να το μετάνιωσε; Μπα! Ουδείς μετανιώνει σε αυτήν τη χώρα για τίποτα, ιδίως μάλιστα αν πιστεύει ότι ο ίδιος συνέβαλε θετικά και αδικήθηκε από τους πάντες! Είναι αρκετός καιρός που έχει δραστηριοποιηθεί εκ νέου, άλλωστε, εμφανιζόμενος σε κάποιες πολιτικές εκδηλώσεις, συγγράφοντας βιβλία και εσχάτως δίνοντας και συνεντεύξεις με θέμα –τι άλλο;– τα αίτια της οικονομικής κρίσης και φυσικά την αποποίηση των δικών του ευθυνών.

Τα δύο χιλιάρικα που έγιναν 146.000

Αφού ξεπέρασε και… ψυχολογικά την καταδίκη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και αφού κατέληξε ότι τον έβαλε στο… μάτι ο Βενιζέλος, έχει από το 2013 ιδρύσει τη δική του εταιρεία, με όνομα GSP Advisory και έδρα το σπίτι του στην Κηφισιά, αντικείμενο της οποίας είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών «σε θέματα οικονομικής ανάλυσης και συγκυρίας, οικονομικών πολιτικών, οικονομικής διαχείρισης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Αμα έχεις το know-how, να το κρατήσεις για τον εαυτό σου δηλαδή;

Παρεμπιπτόντως, και σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο οποίο και καταχωρήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 2013, η εταιρεία συστάθηκε με αρχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ που κατέβαλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποκτώντας το 51%, και άλλων 1.000 ευρώ που κατέβαλε η σύζυγός του, αποκτώντας το 49%. Βάσει των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, τις οποίες κατέθεσε ο ίδιος, από την ημέρα της ίδρυσής της μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 η GSP Advisory είχε καθαρά κέρδη 146.000 ευρώ! Ουδέν μεμπτό, πραγματικά! Απλώς είναι αδύνατον να μη θαυμάσει κανείς πως ξεκινώντας με κεφάλαιο 2.000 ευρώ έφτασε μέσα σε ένα χρόνο σε κέρδη 146.000 ευρώ και να μην αναρωτηθεί γιατί δεν είχε και ως υπουργός Οικονομικών τέτοια θαυμαστά αποτελέσματα, με τα έσοδα της χώρας, για παράδειγμα. Και ιδίως αφού υπήρξε ο πρώτος ΥΠΟΙΚ του Παπανδρέου, ο οποίος είχε κάνει σύνθημα το «λεφτά υπάρχουν», εννοώντας την πάταξη της φοροδιαφυγής, στην οποία άλλωστε… διαπρέπουμε ως χώρα διαχρονικά!

Διαβάστε τη συνέχεια στο documentonews.gr

Εργαζόμενοι στον χώρο των τεχνών: Λήγουν την κατάληψη στο ΡΕΞ – Συνεχίζουν τον αγώνα

Εργαζόμενοι στον χώρο των τεχνών: Λήγουν την κατάληψη στο ΡΕΞ – Συνεχίζουν τον αγώνα

Η ακριβής ώρα, ημέρα εξόδου θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ καλούν σε συμμετοχή στις δράσεις των…