Newsroom

Newsroom

Δυναμική πορεία υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων της Αθήνας (Εικόνες/ Βίντεο)

«Μας έλεγαν πως ήθελαν να “επιστρέψουν τα Εξάρχεια στους κατοίκους” κι αυτοί τα χαρίζουν σε εταιρείες, επενδυτές και εργολάβους δίχως να μας ρωτήσουν. Γι’ αυτό έρχονται μες στον Αύγουστο με τις μπουλντόζες. Αλήθεια όμως, έτσι νομίζουν πως θα κάνουν την ανάπλαση;»

EK METRO3

Σε μαζική πορεία εξελίχθηκε η συγκέντρωση δημοτικών κινήσεων, συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου, που καλέστηκε σήμερα στις 17:30 στην Πλατεία Κοτζιά, έξω από το Δημαρχείο.

Ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε περίπου τους 500, ενώ ισχυρότατη παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με τα ΜΑΤ να έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πορεία, σύμφωνα με την efsyn.gr.

EK METRO4

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και πρωτοβουλία μουσικών, η οποία έχει πραγματοποιήσει διάφορες παρεμβάσεις στα Εξάρχεια για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων πρασίνου.

EK metro

Η συγκέντρωση οριοθετήθηκε αρχικά στη μία λωρίδα της οδού Αθηνάς, προς τη μεριά της Πλατείας Κοτζιά, από την αστυνομία, προκειμένου να μην πλησιάζει το δημαρχείο. Λίγο μετά τις 19:00, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν κινούνται προς την Ομόνοια με κατεύθυνση την Πλατεία Εξαρχείων, όπου και κατέληξε η πορεία για να ολοκληρωθεί γύρω στις 19:30. Πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενάντια στην οικοδόμηση του Μετρό στην πλατεία καθώς και κατά της επιχειρηματικής ανάπλασης του Λόφου Στρέφη στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

EK metro2

Περισσότερο από κάθε μέρα, οι δυνάμεις καταστολής είχαν σήμερα προκλητικά μαζική παρουσία γύρω από το έργο για την οικοδόμηση του σταθμού του Μετρό, που έχει περικυκλωθεί με συρμάτινο φράχτη κατά μήκος όλης της έκτασης της πλατείας.

Όπως ανέφερε στο κάλεσμά της στη σημερινή διαδήλωση η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη:

«Μας έλεγαν πως ήθελαν να “επιστρέψουν τα Εξάρχεια στους κατοίκους” κι αυτοί τα χαρίζουν σε εταιρείες, επενδυτές και εργολάβους δίχως να μας ρωτήσουν. Γι’ αυτό έρχονται μες στον Αύγουστο με τις μπουλντόζες. Αλήθεια όμως, έτσι νομίζουν πως θα κάνουν την ανάπλαση; Με τα ΜΑΤ αγκαζέ και τους κατοίκους απέναντι; Συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν Λόφο Στρέφη πράσινο, ζωντανό, ελεύθερο και με τις εταιρείες έξω απ’ αυτόν. Για μια πλατεία ζωντανή, ελεύθερη, πράσινη και δίχως μετρό. Ενάντια στις πολιτικές εξευγενισμού, να κρατήσουμε τα Εξάρχεια γειτονιά!».

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη