Διορθώνει το άρθρο για τον βιασμό ο υπ. Δικαιοσύνης

Ο Μιχάλης Καλογήρου ανακοίνωσε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο του ΠΚ για τον βιασμό

4821487

Στην προαναγγελία κατάθεσης νομοτεχνικής βελτίωσης στο άρθρο για το βιασμό προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν σε κοινωνικό και εσωκομματικό επίπεδο για τα όσα ορίζονται στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως είχε επισημάνει νωρίτερα σήμερα το documentonews.gr.

«Σε συνεννόηση με τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, θα κατατεθεί νομοτεχνική βελτίωση στη σχετική παράγραφο στην κατεύθυνση να υπάρξει σωστή ποινολογική εξισορρόπηση» είπε ο Μιχάλης Καλογήρου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την αναθεώρηση των Κωδίκων, έχοντας νωρίτερα διαψεύσει όσους ισχυρίζονται ότι ο βιασμός μετατρέπεται σε πλημμέλημα, καθώς -όπως είπε- διατηρείται ως κακούργημα με ποινή έως 15 έτη.

Απαντώντας στις δηλώσεις της απούσας Φ. Γεννηματά, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Εμείς θα νομοθετούμε στην Βουλή και τα πολιτικά στελέχη θα τοποθετούνται εκτός Βουλής». Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε υποστηρίξει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που φεύγει θυμήθηκε τον Ποινικό Κώδικα. Προχωρά μόνος. Αμφιλεγόμενες διατάξεις πολλές και αλλαγές που βγάζουν μάτι. Ο βιασμός είναι έγκλημα, δεν υπάρχει light βιασμός».

Πηγή: Documentonews.gr