Διαψεύδει ο Οικονόμου την πρωθυπουργική συκοφαντία κατά Βαξεβάνη με δήλωσή του στο documentonews.gr

Ομολογούμε ότι πέσαμε έξω όταν προβλέψαμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα απαντήσει, αλλά η αλήθεια είναι πως τέτοια διάψευση στον πολιτικό του προϊστάμενο ήταν αδύνατο να περιμένουμε.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και απάντησε στο documentonews.gr, διαψεύδοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ψευδώς δήλωσε κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 πως υπάρχει απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου «το 2016» και η οποία εμπλέκει τον Κώστα Βαξεβάνη «στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο». Ως γνωστόν, ο εκδότης του Documento έχει ήδη ανακοινώσει πως θα καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός o οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο» δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρωθυπουργός. Το documentonews.gr επικοινώνησε αμέσως μετά την προβολή της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τηλεφωνικά αλλά και μέσω sms για να δοθεί επίσημη απάντηση σε σχέση με το ποια είναι αυτή η δικαστική απόφαση «το 2016» που περιλαμβάνει το όνομα του Κ. Βαξεβάνη.

Ομολογούμε ότι πέσαμε έξω όταν προβλέψαμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα απαντήσει, αλλά η αλήθεια είναι πως τέτοια διάψευση στον πολιτικό του προϊστάμενο ήταν αδύνατο να περιμένουμε. Ειδικότερα, μετά από την ενημέρωση που φέρεται να έλαβε ο Γ. Οικονόμου από τους συνεργάτες του, επικαλέστηκε «την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το 2022», χωρίς να περιλαμβάνει στην απάντησή του καμία δικαστική απόφαση «το 2016», όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, στην εν λόγω απόφαση (σ.σ. παρακάτω λινκ) πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του Κ. Βαξεβάνη.

Διαβάστε την απόφαση στο παρακάτω σύνδεσμο: https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/tv-producer-russian-oligarch-charged-violating-crimea-related-sanctions

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Το δίκτυο που χρηματοδοτήθηκε με ρωσικά κεφαλαία και στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Βαξεβάνης δημιουργήθηκε την περίοδο 2015-2016. Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το 2022 αναφορικά με τον κ. Χανινγκ και τον κ. Μαλοφέγιεφ και θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε με μια σχετικά απλή έρευνα».

Απόλυτη επιβεβαίωση της πρωθυπουργική συκοφαντίας

Ο κ. Οικονόμου πρόσφερε στο Documento και τον Κ. Βαξεβάνη απλόχερα ένα αδιάσειστο πειστήριο του ψευδούς ισχυρισμούς που κατασκεύασε ο πρωθυπουργός κατά του εκδότη της εφημερίδας και το οποίο θα φανεί πολύ χρήσιμο κατά την εκδίκαση της αγωγής που θα κατατεθεί κατά του Κυρ. Μητσοτάκη.

Για την ιστορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ANT1 αναφέρθηκε στη γνωστή υπόθεση με τον Hanick, ο οποίος συνελήφθη από το FBI το 2022 αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι προσπάθησε να εισάγει ρώσικο χρήμα στην Ευρώπη. Όπως προαναφέρθηκε, στην εν λόγω απόφαση ούτε υπάρχει και ούτε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια αναφορά στον Κ. Βαξεβάνη.

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέα σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι ο νέος πρόεδρος του…

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε δηλώσεις λίγο μετά την ανακοίνωση…

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη. Σε αναμονή δηλώσεων από τους δύο υποψηφίους.