Διάγγελμα Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή στη Γάζα

Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα ορίσει ημέρες πένθους σε ολόκληρη τη χώρα, σε ανάμνηση της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου το βράδυ της Τετάρτης

ΝΕΤΑ

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Γάζα, επανέλαβε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης, λέγοντας ότι επ’ αυτού θα υπάρξει συναίνεση.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επεσήμανε ότι η χώρα του κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την επιστροφή των ομήρων. Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε επίσης στην ανάληψη ευθύνης για τη σφαγή, λέγοντας ότι «όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, το ίδιο και εγώ», αλλά «αλλά μετά τον πόλεμο».

Επίσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε: «Ρίχνουμε κολασμένα πυρά στη Χαμάς. Έχουμε ήδη εξοντώσει χιλιάδες τρομοκράτες. Προετοιμαζόμαστε για χερσαία είσοδο. Δεν θα αναφέρω λεπτομερώς πότε, πώς και πόσο, ούτε το σύνολο των εκτιμήσεων που λαμβάνουμε υπόψη, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν είναι καθόλου γνωστή στο κοινό – και δεν θα έπρεπε να είναι. Είναι καλό προκειμένου να διαφυλάξουμε τις ζωές των στρατιωτών μας».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ (KAN), τόνισε το εξής: «Ο χρόνος της επιχείρησης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) καθορίστηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο διαχείρισης πολέμου, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, και μαζί με το υπουργικό συμβούλιο εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τους μαχητές μας για τις επόμενες επιχειρήσεις. Όταν εισέλθουμε στη Γάζα, στη συνέχεια των μαχών, θα απαιτήσουμε το πλήρες τίμημα από τους δολοφόνους – τους δράστες των φρικαλεοτήτων».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξίσωσε για ακόμα μια φορά την παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Στη συνέχεια, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: «Από την αρχή του πολέμου, έχουμε δημιουργήσει 600 νέες τάξεις που είναι σε ετοιμότητα, επίσης με πολλά φορτία όπλων που φέρνουμε από το εξωτερικό. Η 7η Οκτωβρίου ήταν μια μαύρη μέρα στην ιστορία μας. Θα μάθουμε μέχρι τέλους τι συνέβη στα νότια σύνορα και γύρω από τη Γάζα. Αυτή η παράλειψη θα διερευνηθεί πλήρως. Όλοι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, και εγώ, αλλά όλα αυτά θα συμβούν μόνο μετά τον πόλεμο».

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη