Βίντεο Ζαραλίκου προς ΝΔ, μπράβους και Σάσα Σταμάτη: «Μπαγλαμάδες, βασιλοχουντικοί, θεούσες του '50»

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο κωμικός μούτζωσε την οθόνη.

NewsRoom 08/12/2021 | 13:08

Εκτενή αναφορά στο πρωτοφανές περιστατικό λογοκρισίας που επιχειρήθηκε στο θέατρο Τζένη Καρέζη κατά τη διάρκεια της παράστασής του, έκανε ο κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος από την εκπομπή του στο youtube, «ZaraLeaksTV». 

Ο Ζαραλίκος αφιέρωσε το δεύτερο μισό της εκπομπής του στο απαράδεκτο περιστατικό, απαντώντας σε όλα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες, περιγράφοντας μάλιστα τις ακριβείς συνθήκες που επικράτησαν στο θέατρο όταν εισέβαλλε στη σκηνή η παρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη με τους «φίλους» της, αλλά έκανε και μια συγκινητική αναφορά στο κοινό του που έγινε «ασπίδα» για να προστατέψει τον καλλιτέχνη από τα περιθωριακά στοιχεία που επιχείρησαν να τον φιμώσουν.

Αναφερόμενος στους θεατές της παράστασης, οι οποίοι έδιωξαν κακήν κακώς τη Σάσα Σταμάτη και τους «φίλους» της, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος είπε: «Το κοινό στις δικές μας παραστάσεις δεν είναι το κοινό που έχετε εσείς στα τηλεσκουπίδια σας. Το κοινό μας είναι απ' τ' άλλα. Αντέδρασε. Όταν κάποιοι προσπαθούν να καταστρέψουν το θέαμα, το σωστό κοινό δεν είναι μουγκό και δεν είναι κοινό. Αντιθέτως γίνεται ασπίδα. Όσον αφορά το βίντεο που λέω "σας παρακαλώ και σας παρακαλώ", δεν το λέω στη "λεκάνη", ούτε στα "φουσκωμένα παιδιά". Το λέω στο κοινό που ήταν έτοιμο να τους λιντσάρει. Στο θέατρο δεν παίζουμε ξύλο, κάνουμε ότι παίζουμε ξύλο. Όπως απέδειξε όμως το κοινό, αν χρειαστεί θα παίξουμε και ξύλο»

Απευθυνόμενος μάλιστα στη ΝΔ και κατηγορώντας τη για το γεγονός ότι δεν έβγαλε ανακοίνωση καταδίκης, ο κ. Ζαραλίκος κατέφυγε σε βαρείς χαρακτηρισμούς, τους οποίους όμως μάλλον κέρδισε επάξια η κυβερνητική παράταξη δια της σιωπής της: «Τόσο φιλελεύθεροι στο κόμμα της ΝΔ; Μισή ανακοίνωση δεν βγάλατε! Χαρακτηριστικό του φιλελευθερισμού είναι η ανοχή. Μπαγλαμάδες, βασιλοχουντικοί, θεούσες της δεκαετίας του '50 που το παίζετε φιλελεύθεροι», ενώ, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κωμικός μούτζωσε την οθόνη.

Σε σοβαρό ύφος πάντως, τόνισε ότι από εδώ και πέρα «οτιδήποτε συμβεί στο θέατρο Καρέζη, σε εμένα ή σε οποιονδήποτε άλλο προσπαθεί να κάνει σάτιρα, υπεύθυνοι θα είναι η κυβέρνηση, το κόμμα της ΝΔ, το υπουργείο Πολιτισμού, η Μενδώνη και όποιος άλλος δεν καταδίκασε αυτή την αθλιότητα».

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι η επίθεση της Σάσας Σταμάτη και των μπράβων τον έχει τρομοκρατήσει, χωρίς όμως να έχει οποιαδήποτε διάθεση να «κατεβάσιε τους τόνους». «Η πιο συνηθισμένη ερώτηση στα mail είναι αν φοβόμαστε. Βεβαίως φοβόμαστε. Τι είμαστε; Μπράβοι; Πιστολάδες; Τι είμαστε για να μη φοβόμαστε; Αλλά περισσότερο από αυτό φοβόμαστε να σταματήσουμε για χάρη οποιουδήποτε κ...η, να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Και ακόμη περισσότερο φοβάστε να είμαστε κοινωνικά άχρηστοι. Εμείς, όποτε κι αν έρθει η ώρα, θα φύγουμε κοινωνικά χρήσιμοι απ' αυτόν τον κόσμο».

Η αναφορά του στο περιστατικό βρίσκεται από το 7.33 και μέχρι το τέλος του βίντεο