Αυτή είναι η τροπολογία που κατατέθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατατέθηκε σήμερα η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Το koutipandoras.gr παρουσιάζει ολόκληρη την τροπολογία με την οποία τροποποιούνται οι διατάξεις του ν. 4339/2015 για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών και υιοθετούνται οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που είχε προτείνει το ΕΣΡ ώστε να «τρέξει» άμεσα και να ολοκληρωθεί διαγωνισμός.

57c565391dc524bf0b8b463c 1

Με την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας από το ΨΗΠΤΕ και τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, και επίσημα πλέον η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών εισέρχεται στην τελική της ευθεία.

Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, η τροπολογία του υπουργείου περιλαμβάνει την εισήγηση του ΕΣΡ, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της διαδικασίας, πάντοτε σε ευθυγράμμιση με τον νόμο 4339/15.

Τα σημαντικότερα σημεία της τροπολογίας:

– Καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου». Οι άδειες ενημερωτικού προγράμματος που θα δημοπρατηθούν από ΕΣΡ θα είναι μόνο γενικού περιεχομένου.

– Επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία. Η πρόβλεψη αφορά, πλέον, ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Η τροποποίηση γίνεται για λόγους ευχέρειας ελέγχου και συμμόρφωσης των υποψηφίων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

– Καθιερώνεται υποχρέωση του ΕΣΡ για επαναπροκήρυξη, σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες, εφόσον υποβληθεί αίτηση από ενδιαφερόμενο που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή (ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία).

– Ρητά απαγορεύεται η προκήρυξη επιπλέον αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για όλη τη χρονική διάρκεια ισχύος των δημοπρατούμενων αδειών.

– Οι λειτουργούντες πάροχοι περιεχομένου που δεν θα συμμετάσχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η σημερινή λειτουργία τους, όπως και εκείνοι που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών αντίστοιχα.

– Απαγορεύεται η εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας μεταβολή της φυσιογνωμίας προγράμματος και της εμβέλειας εκπομπής των λειτουργούντων παρόχων περιεχομένου.

Ολόκληρη η τροπολογία

Στον «αέρα» η συνάντηση ΗΠΑ με Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου: Δεν μπήκε στο αεροπλάνο ο Βανς

Βανς

Στον «αέρα» η συνάντηση ΗΠΑ με Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου: Δεν μπήκε στο αεροπλάνο ο Βανς

Η εκεχειρία πλησιάζει στη λήξη της και κάθε καθυστέρηση στην αναχώρηση του Βανς από την…

Κρήτη: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας και το κινητό της 43χρονης – Είχε προσαχθεί ως ύποπτος ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός

astynomiko

Κρήτη: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας και το κινητό της 43χρονης – Είχε προσαχθεί ως ύποπτος ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός

Υπενθυμίζεται ότι όταν είχε εντοπιστεί από τις Αρχές, έφερε εκδορές στο πρόσωπο, τις οποίες είχε…

Οι Προτάσεις μας

Μάρτιν Σκορσέζε: Η ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη για τον πάπα Φραγκίσκο κάνει πρεμιέρα στο Βατικανό

martin skorseze

Μάρτιν Σκορσέζε: Η ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη για τον πάπα Φραγκίσκο κάνει πρεμιέρα στο Βατικανό

Η ταινία «Aldeas» αποτελεί φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του εκλιπόντος πάπα

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλμάς για Άδωνι: «Έχει ζητήσει από διοικήσεις φαρμακευτικών να χρηματοδοτήσουν ΜΜΕ, ναι ή όχι;»

salmas

Σαλμάς για Άδωνι: «Έχει ζητήσει από διοικήσεις φαρμακευτικών να χρηματοδοτήσουν ΜΜΕ, ναι ή όχι;»

Ένα ερώτημα που μπορεί να αποφέρει μεγάλη κουβέντα στον πολιτικό χώρο αποφάσισε να κάνει προς…

Ο «Ντοράκης»-Βουλγαράκης κατά Μητσοτάκη για το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή: «Δεν τους ήξερε η μάνα τους»

Βουλγαράκης

Ο «Ντοράκης»-Βουλγαράκης κατά Μητσοτάκη για το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή: «Δεν τους ήξερε η μάνα τους»

«Το μεγαλύτερο ρουσφέτι ενός πρωθυπουργού είναι να διορίσει κάποιον υπουργό για να κατέβει στις επόμενες…

Άδωνις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατά συνείδηση η ψήφος στις άρσεις ασυλίας – «Φαρισαίος» ο Ανδρουλάκης

Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατά συνείδηση η ψήφος στις άρσεις ασυλίας – «Φαρισαίος» ο Ανδρουλάκης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η ψήφος των βουλευτών είναι κατά συνείδηση και απέκλεισε το…