Αυτά είναι τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού

Τα σχολεία ή τα τμήματα αυτών που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.  

ek pnppn 4

Σε 26 ανέρχονται οι σχολικές μονάδες που θα βάλουν «λουκέτο» είτε σε επιμέρους τμήματα είτε θα αναστείλουν εν συνόλω τη λειτουργία τους, λόγω κρουσμάτων COVID-19.

Τα 21 σχολεία καταγράφονται στην Αττική, όπου βρίσκεται το επίκεντρο της πανδημίας με περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους.

Σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του και σε περίπτωση που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, λαμβάνεται απόφαση για αναστολή λειτουργίας κατόπιν απόφασης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμας Εκπαίδευσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε τους πίνακες: