Αυστρία: Ελεύθερες αφέθηκαν οι "νύφες" των τζιχαντιστών

Ελεύθερες αφέθηκαν σήμερα δύο έφηβες κοπέλες από την Αυστρία, οι οποίες συνελήφθησαν στη προσπάθειά τους να μεταβούν στη Συρία για…

nifes

Ελεύθερες αφέθηκαν σήμερα δύο έφηβες κοπέλες από την Αυστρία, οι οποίες συνελήφθησαν στη προσπάθειά τους να μεταβούν στη Συρία για να παντρευτούν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η δικαστής έκρινε πως δεν έχουν διαπράξει καμιά αξιόποινη πράξη.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από δικαστήριο στο Σάλτσμπουργκ τα κορίτσια, 16 και 17 ετών, να προφυλακιστούν στη διάρκεια της διεξαγωγής έρευνας ώστε να εξακριβωθεί εάν ήταν – ή όχι – μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι νεαρές κοπέλες συνελήφθησαν από τις αρχές της Ρουμανίας μέσα σε ένα τρένο την στις 30 Δεκεμβρίου, καθώς είχαν αρχίσει την προσπάθειά τους να φθάσουν στη Συρία.

efives

Οι οικογένειες των κοριτσιών κατάγονται από τη Βοσνία και την Τσετσενία, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA. Οι εισαγγελείς, οι οποίοι ζητούσαν την προφυλάκιση των εφήβων προκειμένου επικαλούμενοι κίνδυνο φυγής τους, έχουν προθεσμία 14 ημερών για να ασκήσουν έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα.

Να σημειωθεί ότι περίπου 170 άνθρωποι, κυρίως από οικογένειες μουσουλμάνων μεταναστών, έχουν ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή από την Αυστρία, με σκοπό την ένταξή τους σε μαχητικές οργανώσεις, σύμφωνα με την Αυστριακή κυβέρνηση.