Newsroom

Newsroom

Αστυνομικός πυροβολεί επτά φορές κατά αφροαμερικανού, επειδή μύρισε μαριχουάνα – Βίντεο ντοκουμέντο

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες Τρίτη, βίντεο που δείχνει τον αστυνομικό Τζερόνιμο Γιάνεζ να πυροβολεί επτά φορές κατά του αφροαμερικανού Φινάλντο Καστίλε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στη Μινεσότα.

594a3ce01dc524ce088b45d6

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από έναν χρόνο, ωστόσο τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο αλλά και γνωστοποιήθηκε η κατάθεση του αστυνομικού στους συναδέλφους του που τον ανέκριναν. Ο ίδιος είπε κατά την ανάκρισή του ότι η εκτίμησή του ήταν πώς ο Αφροαμερικανός αποτελούσε κίνδυνο καθώς μύρισε μαριχουάνα κι επιπλέον ότι του θύμισε έναν ύποπτο για ληστεία που είχε σημειωθεί τέσσερις ημέρες πριν.

Στο βίντεο ο Καστίλε ακούγεται να λέει στον Γιάνεζ ότι θα του δώσει την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησής του ενημερώνοντας τον παράλληλα ότι μέσα στο ντουλαπάκι έχει ένα όπλο. «Δεν θα το πιάσω απλά σας ενημερώνω» ακούγεται να λέει ο Καστίλε με τον Γιάνεζ να φωνάζει «μην απλώσεις το χέρι σου, μην απλώσεις το χέρι σου» πριν να πυροβολήσει επτά φορές κατά του 32χρονου. Μετά τους επτά πυροβολισμούς ο Καστίλε, ο οποίος είχε άδεια οπλοκατοχής, ακούγεται να φωνάζει «δεν πήγαινα να πιάσω το όπλο, γαμώτο, γαμώτο, γαμώτο».

Παρά τα παραπάνω ο αστυνομικός κρίθηκε αθώος τόσο για την ανθρωποκτονία του Καστίλε όσο και για τις άλλες κατηγορίες που προέκυψαν από το περιστατικό. Ωστόσο η αστυνομία αποφάσισε την απόλυσή του λίγες ώρες μετά την απόφαση των δικαστών.



Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη