Αστυνομοκρατία και στη Θεσσαλονίκη - ΜΑΤ περικύκλωσαν το ΑΠΘ (video)

Δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν το βράδυ της Δευτέρας την Πρυτανεία του ΑΠΘ, εντείνοντας το κλίμα τρομοκρατίας έπειτα από τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.. Εντός του ιδρύματος βρίσκονται φοιτητές οι οποίοι συμμετέχουν στην κατάληψη.

NewsRoom 08/03/2021 | 21:29

Το κλίμα αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού επεκτάθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με νέα επιχείριση να βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Δευτέρας έξω από το ΑΠΘ. Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 22.30 οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το ΑΠΘ με τους φοιτητές να απαντούν με παλμό και δυναμικά συνθήματα.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έμποδισαν ακόμα και δικηγόρους την πρόσβαση στην Πρυτανεία.

Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ και μία κλούβα απέκλεισαν την είσοδο της Πρυτανείας του ιδρύματος, όπου εντός βρίσκονται δεκάδες φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες αποκλείσει περιμετρικά τις εισόδους του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο.

Κλίμα αστυνομοκρατίας

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει εκτεταμένο κλίμα αστυνομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από το ΑΠΘ που έχει αποκλειστεί, υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις και έξω από το τμήμα Θεάτρου που βρίσκεται εκτός πανεπιστημιακού campus στη οδό Εγνατία και το οποίο επίσης τελεί υπό κατάληψη.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για πολλές προσαγωγές ατόμων που κινούνταν στην περιοχή της Καμάρας και σε όλο το κέντρο. Είναι σαφής η αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για να εμποδίσει να φτάσουν αλληλέγγυοι στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ 

«Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ», ζητάει με ανακοίνωση της η ΚΝΕ.

«Η περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα» επισημαίνει.

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «επενδύει στην καταστολή και την τρομοκρατία για να φιμώσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα».