Άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας «Βικτώρια»-Καταιγίδες και στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Βικτώρια» που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.

stock extreme weather waves harbour lighthouse hurricane tsunami 1550x804 1

Μία από αυτές, είναι και το νησί της Κέρκυρας. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία. Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.

Επιχείρηση διάσωσης 41χρονου που εγκλωβίστηκε σε χαράδρα

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης ενός 41χρονου άνδρα που τα ίχνη είχαν χαθεί από χθες, διεκπεραιώνει αυτή την ώρα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο 41χρονος, η εξαφάνισή του οποίου δηλώθηκε σήμερα το πρωί από συγγενείς του στις αστυνομικές αρχές, φέρεται να εντοπίστηκε μέσα σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της ‘Ανω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα. Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, στην περιοχή, που είναι απολύτως δύσβατη, έχουν σπεύσει δύο οχήματα της πυροσβεστικής και δέκα πεζοπόροι πυροσβέστες έχοντας οδηγό ένα κυνηγό της περιοχής, και προσπαθούν να προσεγγίσουν τον 41χρονο.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει η νύχτα, αλλά κυρίως τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από νωρίς το μεσημέρι το νησί και συνοδεύονται από καταιγίδες και δυνατούς ανέμους που φτάνουν τα εννέα μποφόρ.

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), αυτή την ώρα, και πέρα από την Κέρκυρα, η κακοκαιρία «Βικτώρια» έχει φέρει βροχές σε Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Πύργο Ηλείας, στο λιμάνι της Πάτρας και τη Λάππα Αχαΐας. Εντονη, είναι η κακοκαιρία αυτή την ώρα και στην Ηπειρο

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής

Έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ με επιστολή προς τους δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητά να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων.

Με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, η οποία σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλους τους αρμόδιους φορείς, περιλαμβανομένων και των εθελοντικών ομάδων, θα είναι σε ετοιμότητα για την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών, ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν σε αυτοψίες και καθαρισμό επικίνδυνων σημείων σε ρέματα και φρεάτια ομβρίων. 

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας συνιστάται η αποφυγή μετακινήσεων και η ενημέρωση των πολιτών από την ΕΜΥ, τη ΓΓΠΠ και τα ΜΜΕ, για εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, όπως και η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Βικτώρια»

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αύριο τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα καταγραφούν έντονες, κατά τόπους, καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Καταιγίδες και στην Αττική 

Η μανία της κακοκαιρίας που πλήττει από το μεσημέρι της Τρίτης τη χώρα, έφτασε και στην Αττική. Ήδη, από τον Σαρωνικό εισβάλουν βροχοπτώσεις και κατά τόπους θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν τη νύχτα για λίγες ώρες πριν τον κύριο όγκο του νερού που αναμένεται να φτάσει από τα δυτικά.

Tο βραδινό έντονο φαινόμενο με τις βροχοπτώσεις δεν είναι το κύριο μέτωπο που θα επηρεάσει την Αττική από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η εξέλιξη των φαινομένων

 

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

PATRA GRAFEIO pritanis

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι παραμένει αποκλεισμένος και…