Newsroom

Newsroom

Απορίες Ανδρουλάκη στον Χατζηνικόλαου: Τι σημαίνει ζητώ εκλογές; Τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση;

Τι δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την Ουκρανική κρίση, τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις αλλά και για το ζήτημα των εκλογών

Αιχμές για τις ενέργειες των ευρωπαίων ηγετών στη κρίση της Ουκρανίας διατύπωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας στον ρ/φ REAL FM και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή. «Έπρεπε οι κύριοι Σόλτς και Μακρόν να πάνε μαζί στον κ. Πούτιν και στον κ. Μπάιντεν. Να δείξουν ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κλιμάκωσης. Δυστυχώς ο κ. Μπορέλ και η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, είναι κατώτεροι των περιστάσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ καυτηρίασε τις χθεσινές ανακοινώσεις του αρμόδιου Επίτροπου Γιοζέπ Μπορέλ.

«Όσο δεν έχουμε κοινή εξωτερική πολιτική και τα πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν σε ακραίες καταστάσεις μια στρατηγική της Ευρώπης, τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα πρόσωπα, όπως βλέπουμε, δεν έχουν αυτή τη δύναμη, αυτή την προσωπικότητα. Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, που θα δημιουργήσει φοβερές παρενέργειες στην ευρωπαϊκή οικονομία» είπε.

Στο θέμα της ακρίβειας ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μεν δώσει 2 δισ. ευρώ στους παρόχους για να πέσουν τα τιμολόγια της ενέργειας, ωστόσο αναρωτήθηκε σε ποιους έχουν πάει και πόσο θα βοηθήσουν, κι αυτό όπως είπε, μένει να κριθεί το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 που δεν είναι δημοσιονομικό μέτρο καθώς και στη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά αφού, όπως είπε, «το υψηλό δημοσιονομικό κόστος που επικαλείται η κυβέρνηση σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, υπάρχει υπεραπόδοση φορολογικών εσόδων. Αυτά τα χρήματα δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να ξαναπέσουν στην αγορά, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους;».

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο όποτε κι αν γίνουν εκλογές. «Άλλωστε είμαστε το μόνο κόμμα που δημοσκοπικά ανεβαίνει, την ώρα που πέφτουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, να είμαστε ρεαλιστές. Είτε ζητάς, είτε δεν ζητάς εκλογές, το μαχαίρι και το πεπόνι για την προκήρυξη των εκλογών το έχει ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Δική μου δουλειά είναι να προετοιμαστεί η παράταξή μας με σύγχρονο πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό, σύγχρονες θέσεις και ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια για να αποκτήσει μεγαλύτερη πολιτική δύναμη».

Διερωτήθηκε, μάλιστα, «τι σημαίνει “ζητώ εκλογές”; Άλλο θέλω εκλογές κι άλλο ζητώ εκλογές. Να μιλούμε θεωρητικά; Να μιλούμε ρητορικά; Το ότι δεν κάνει η κυβέρνηση το αποδείξαμε στην πρόταση δυσπιστίας. Αυτό θέλετε να πω; Η κυβέρνηση δεν κάνει, έχει αποτύχει».

Ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε να απαντήσει και για τα περί ίσων αποστάσεων, λέγοντας πως «καταρχάς εμείς κινούμαστε αξιακά. Λέμε αυτό που νιώθουμε και πιστεύουμε είτε ενοχλούμε τον κ. Μητσοτάκη είτε τον κ. Τσίπρα. Εμείς δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ενοχλούνται γιατί βλέπουν μια νέα δυναμική».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της λεγόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης, τόνισε πως «για εμένα η καλύτερη επιλογή για τον ελληνικό λαό είναι μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική. Τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Ιδεολογικά σημαίνει μια κυβέρνηση που σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία, που ενισχύει τους θεσμούς».

Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Οι συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις και εξαναγκασμοί πολιτών των τριών χωρών ώστε να συμμετάσχουν στον πόλεμο,…

Σ.Γκίνης: Έκκληση για βοήθεια από τον πρωταθλητή ενόργανης και φοιτητή Ιατρικής – «Κωφεύει» η πολιτεία

Σ.Γκίνης: Έκκληση για βοήθεια από τον πρωταθλητή ενόργανης και φοιτητή Ιατρικής – «Κωφεύει» η πολιτεία

«Χωρίς τους γονείς μου δε θα έκανα τίποτα, οι μόνοι χορηγοί που υπάρχουν είναι οι…