Αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid μετατρέπεται ο «Ερυθρός Σταυρός»

Η επιχείρηση μεταφοράς των non covid περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ώρες, προκειμένου να ελευθερωθούν άμεσα κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό.

NewsRoom 17/03/2021 | 12:56

Εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» από τους νοσηλευόμενους ασθενείς, ώστε να μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid και να δέχεται αποκλειστικά περιστατικά κορονοϊού, δόθηκε χθες το βράδυ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.  

Η επιχείρηση μεταφοράς των non covid περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ώρες, προκειμένου να ελευθερωθούν άμεσα κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει πολύ δύσκολη, καθώς οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται καθημερινά. Παράλληλα, στο κόκκινο βρίσκονται οι ΜΕΘ με τους διασωληνωμένους, σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση ξεπερνούν τους 600. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου υπάρχουν άτομα που έχουν διασωληνωθεί σε θαλάμους καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Υψηλό συνεχίζει να είναι το ιικό φορτίο στην Αττική όπως δείχνουν οι μετρήσεις, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαΐδη, που προβλέπει πως τα κρούσματα θα ξεπεράσουν και πάλι τα 3.000.

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «φαίνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ενημέρωση πως σήμερα θα ανακοινωθούν από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τα νέα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.