Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη New York Times: Η Κίνα γνώριζε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – Διαψεύδει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα πάντα με τους New York Times η Κίνα είχε κάποιο επίπεδο γνώσης όσον αφορά τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία.

AP22035309764994

Ένα άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τους New York Times και φανερώνει ότι η Κίνα γνώριζε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ζητούσε να μην υπάρξει επέμβαση πριν ολοκληρωθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς της κυβέρνησης Μπάιντεν αλλά και έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο, υπάρχει μια έκθεση δυτικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλουν στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο

Σύμφωνα πάντα με τους New York Times, η Κίνα είχε κάποιο επίπεδο γνώσης όσον αφορά τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία.

Τέλος, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο  Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο, δηλαδή, πριν την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και έπειτα εκδόθηκε μια ανακοίνωση 5.000 λέξεων στην οποία διακήρυτταν πως η συνεργασία τους είναι «δίχως όρια».

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες για συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «fake news».

Τέτοιες πρακτικές αποπροσανατολισμού και μετάθεσης ευθυνών είναι “απαράδεκτες”, δήλωσε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη