Newsroom

Newsroom

Αποκάλυψη ΕΦΣΥΝ: Ο διευθυντής του in.gr, μετακλητός στη Σοφία Νικολάου

Στέλεχος του δημοσιογραφικού ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο νέος μετακλητός στο γραφείο της Νικολάου

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχωρά σήμερα η efsyn.gr, αναδεικνύοντας το θέμα του διορισμού ως μετακλητού υπαλλήλου του διευθυντή του in.gr και αρθρογράφου των Νέων και του Βήματος, Βασίλη Κανέλλη, στο γραφείο της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Όπως καταγγέλλεται στο άρθρο που συνυπογράφουν οι δημοσιογράφοι Άντα Ψαρρά και Γιώτα Τέσση, «στις 3.3.2021 με πράξη δημοσιευμένη στη «Διαύγεια» διαβάζουμε ότι «διορίζεται ο Βασίλειος Κανέλλης […] σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, κατηγορίας ΠΕ με Μ.Κ. 13ο, στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, από 1-2-2021». Η απόφαση φέρει την υπογραφή του υπερυπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη».

Ο Β. Κανέλλης είναι διευθυντής σύνταξης του in.gr, ενώ παράλληλα γράφει στο «Βήμα» και στα «Νέα». Με την αποδοχή του διορισμού του φαίνεται ότι ο ίδιος ξεπέρασε κάθε ανησυχία που διατύπωσε μόλις σχηματίστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Εχουμε κάποια θέματα με την κυβέρνηση. Κατ’ αρχάς τα 51 μέλη δεν το λες και ευέλικτο σχήμα. Ισορροπίες κράτησε. Αυτοί που έτρεξαν για να κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές έπρεπε να βολευτούν σε υπουργεία και υφυπουργεία, οι τεχνοκράτες που θα κάνουν όλη τη δουλειά έπρεπε να μπούνε. Επίσης και οι εξωκοινοβουλευτικοί. Εχει σημασία το γιατί 21 εξωκοινοβουλευτικοί; Μήπως αυτό το κάνει γιατί το πολιτικό κόστος σε οποιοδήποτε λάθος θα το χρεωθούν αυτοί στα υπουργεία και όχι η Ν.Δ.;» έλεγε μεταξύ άλλων ο κ. Κανέλλης, προσθέτοντας:

«Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Λ. Οικονόμου γιατί θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις. Το ότι έβαλε τον μετριοπαθή και γνωστό για τη δημοκρατική του ευαισθησία Μ. Χρυσοχοΐδη να απορροφήσει τους κραδασμούς, γιατί ξέρει πώς να μιλήσει και στην αστυνομία και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο» (One Channel, 9.7.2019). Ο Β. Κανέλλης αρθρογράφησε για τον «ωμό εκβιασμό» του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Όπως αναφέρει η efsyn.gr, το συγκεκριμένο στέλεχος του ομίλου Μαρινάκη ήταν ο συντάκτης του ανυπόστατου ρεπορτάζ για τη δήθεν εξαίρεση του Μ. Μπαλαούρα από την εγκύκλιο για τις περικοπές των συντάξεων. Στη συνέχεια, ύστερα από δύο εξώδικα του Μ. Μπαλαούρα, η εφημερίδα «Τα Νέα» ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον βουλευτή. Και με τον πρώην αναπλ. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη είχε έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση ο Β. Κανέλλης ο οποίος, μετά τον διορισμό του στο ΠροΠο, με την ιδιότητα του διευθυντή σύνταξης στο in.gr υποδείκνυε στον ΣΥΡΙΖΑ «να μαζέψει» τον Παύλο Πολάκη (Mega 31.3.2021).

Σε ανυπόγραφο άρθρο το in.gr τον Ιούλιο του 2019 θεωρούσε δεδομένη την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα. Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης σε ανάρτησή του έγραφε ότι ο ανώνυμος αρθρογράφος ήταν ο Βασίλης Κανέλλης, αδελφός του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Γιάννη Στουρνάρα.

Μόλις χθες δε ο νέος συνεργάτης του ΠροΠο προέτρεπε με άρθρο του στο in.gr τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκλογές «αν είναι μάγκας», υπενθυμιζει η efsyn.gr.

Αυτά είναι τα βήματα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων – Τι αναφέρει επιστολή από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ

Αυτά είναι τα βήματα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων – Τι αναφέρει επιστολή από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ

9 προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα - Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης…