Απέλαση αντί για άσυλο: Απορρίφθηκε αίτημα προσφυγόπουλου που ζήτησε αυτοπροσώπως άσυλο από τον Μητσοτάκη

Επικοινωνιακή απανθρωπιά: Απελαύνεται οικογένεια προσφύγων λίγους μήνες μετά που ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε on camera στον γιο τους ότι θα εξετάσει προσωπικά το αίτημά τους

Συγκίνηση είχε προκαλέσει ο πρωθυπουργός τον περασμένο Ιανουάριο, όταν με το γνωστό του επικοινωνιακό ύφος υποκρίθηκε πως δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την περίπτωση ενός νεαρού κούρδου πρόσφυγα από το Ιράκ, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα με την οικογένειά του εδώ και τέσσερα χρόνια.

Το αγόρι είχε πλησιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα, και δείχνοντάς του την αίτηση ασύλου της οικογένειάς του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει προσοχή στη συγκεκριμένη αίτηση. Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Πήρε το χαρτί από τα χέρια του νεαρού πρόσφυγα, έκανε πως το επιθεωρεί, το έδωσε στον συνεργάτη του υποσχόμενος ότι «θα σου απαντήσω», και στο τέλος έβγαλαν και μια όμορφη σέλφι, ρωτώντας τον μάλιστα πώς λένε τον πατέρα του. Όλα αυτά έγιναν μάλιστα μπροστά στις κάμερες προκειμένου να προβάλλει ο πρωθυπουργός το «τεχνητά ανθρώπινο» προφίλ του.

Η εξέλιξη όμως τελικά δεν ήταν ακριβώς όπως προμήνυε το «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον» του πρωθυπουργού: Όπως μεταδίδει σήμερα το trikkipress.gr, η Επιτροπή Ασύλου απέρριψε το αίτημα παραμονής στη χώρα μας για το προσφυγόπουλο που ζήτησε αυτοπροσώπως άσυλο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεαρό πρόσφυγα, από το πρωθυπουργικό γραφείο έφτασε στα Τρίκαλα το μήνυμα ότι το αίτημα του παιδιού έχει δρομολογηθεί.

Ωστόσο, σήμερα, έγινε γνωστό πως το αίτημα απορρίφθηκε από την Επιτροπή Ασύλου. Όπως αναφέρει το trikkipress, η Επιτροπή έκρινε ότι η οικογένεια δεν πληροί τις προϋποθέσεις και ότι δεν δικαιούται προσφυγικής παραμονής, παρά το γεγονός ότι οι γονείς με τα τρία παιδιά τους, Κουρδικής καταγωγής από το Ιράκ, έμεναν στα Τρίκαλα 4 χρόνια.

Έτσι, η Σάντα, ο Μωχάμεντ και ο Γιώργος σταμάτησαν το σχολείο που πήγαιναν στα Τρίκαλα. Όπως μαθαίνουμε αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους την περασμένη Δευτέρα και πλέον βρίσκονται στην Αθήνα όπου αναμένουν την εξέλιξη της υπόθεσής τους, η οποία συνοψίζεται σε μια θλιβερή λέξη: απέλαση. 

Η μόνη λύση πλέον είναι να υπάρξει παρέμβαση από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Εκτός κι αν όλη η εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί ένα «μάθημα» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον νεαρό και την οικογένειά του σχετικά με το πόσο μπορεί να εμπιστεύεται μια υπόσχεσή του. 

Με πληροφορίες από το trikkipress.gr

Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της Πάτρας-Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου έξω από το ΕΠΑΛ της Αγίας Σοφίας

Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της Πάτρας-Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκου έξω από το ΕΠΑΛ της Αγίας Σοφίας

Ο ξυλοδαρμός μαθητή των ΕΠΑΛ στην Πάτρα, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τελευταίων βίαιων…

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και επικίνδυνες καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και επικίνδυνες καταιγίδες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Έντονα φαινόμενα θα πλήξουν σήμερα τη χώρα με την νέα κακοκαιρία να είναι σε εξέλιξη…