Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά η αντιπολίτευση για το διάτρητο πόθεν έσχες

Σύσσωμη η αντιπολίτευση «σφυροκοπά» την κυβέρνηση για την αποκάλυψη του Documento

5340170

Εξηγήσεις ζητούν βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 μετά την αποκάλυψη του Documento για τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες που καταθέτει ο πρωθυπουργός τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα, καλούν τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της, διερευνώντας όσα ήρθαν στο φως από τη δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας.

«Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και ευτελίζουν τους θεσμούς»

Η γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβοασίλη, δηλώνει στο documentonews.gr πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα καταγγελλόταν ο Πρωθυπουργός της και η σύζυγος του, ως πολιτικώς εκτεθειμένο πρόσωπο, ότι υποβάλλουν για χρόνια τώρα ανακριβές πόθεν έσχες και ότι παραβιάζουν τη νομοθεσία περί μη συμμετοχής σε αλλοδαπή εταιρία θα είχε ξεσπάσει μείζον πολιτικό και νομικό ζήτημα». Και προσθέτει: «Στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση δεν νιώθει καν την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών και ευτελίζοντας τους θεσμούς».

gerovasili

«Η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της»

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ζητά ισονομία και ισοπολιτεία για όλους. «Ουδείς είναι πάνω από τον νόμο. Δεν πρέπει να αφήνονται σκιές για κανέναν, αλλά ούτε και να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της. Όλα στο φως!» τονίζει.

kinal

«Να δοθούν καθαρές απαντήσεις»

Την ανάγκη να διερευνηθεί η υπόθεση και να δοθούν καθαρές απαντήσεις επισημαίνει ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης, σημειώνοντας: «Δημοσιεύματα που εγείρουν ερωτήματα αδιαφάνειας σχετικά με τα πόθεν έσχες κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και άλλων αιρετών ή σχετικά με άλλα παρόμοια θέματα, θα πρέπει να ελέγχονται και να δίνονται καθαρές απαντήσεις. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ¨πόθεν έσχες¨, το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι το ¨έσχες¨, αλλά το ¨πόθεν¨, όπως διαχρονικά σημειώνει το ΚΚΕ».

kke 1

«Ο Μητσοτάκης παρανομούσε επί τέσσερα χρόνια»

Η βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής με το ΜΕΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός απέκρυπτε για τέσσερα έτη ότι η σύζυγός του είχε μετοχές σε εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η αληθής δήλωση πόθεν έσχες είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να οικοδομούν οι πολίτες σχέση εμπιστοσύνης με τους πολιτικούς και μάλιστα με αυτούς που κατέχουν τα υψηλότατα αξιώματα, όπως αυτό του πρωθυπουργού. Όμως ο κ. Μητσοτάκης έκρυβε για τέσσερα ολόκληρα έτη ότι η σύζυγός του είχε μετοχές σε εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο. Το γεγονός γεννά σημαντικά ερωτήματα αν ο πρωθυπουργός επηρεάστηκε στη νομοθετική του δράση από το γεγονός ότι είναι αφανής μέτοχος η σύζυγός του. Αλλά και προκαλεί θέματα αξιοπιστίας ως προς τον λαό σε αυτήν την κρίσιμη φάση της πανδημίας όπου η εμπιστοσύνη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Ζητάμε άπλετο φως από τον πρωθυπουργό σε θέματα μείζονος σημασίας».

mera25

Πηγή: documentonews.gr