Αντικρούει τις κατηγορίες Καμίνη για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ο Σακελλαρίδης

cover
NewsRoom 21/05/2014 | 21:38

"Δεν ζητάμε την ψήφο νεοναζί και εγκληματιών, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν γνώριζε" επανέλαβε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αντικρούοντας τις κατηγορίες του κ. Καμίνη ότι κλείνει το μάτι προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Στην τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης επανέλαβε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι όταν εμπόδιζε τα σισίτια της Χρυσής Αυγής ήταν "απελπιστικά μόνος".

Ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι αυτό ήταν το μόνο που έκανε η δημοτική αρχή για το θέμα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο ήταν "στους δρόμους, στα κινήματα και στις γειτονιές" για το ίδιο θέμα.

"Πέφτω από τα σύννεφα με την τοποθέτηση αυτή του κ. Καμίνη" δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ανοιχτή Πόλη" και μίλησε για "προσπάθεια λάσπης" η οποία, όπως είπε, δείχνει στην ουσία τον πανικό της δημοτικής αρχής "για τη μεγάλη αλλαγή η οποία έρχεται". "Δεν θέλω άλλη σπέκουλα σε αυτό το θέμα γιατί ξεπερνάει τα όριά μας και την ψυχραιμία μας" κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

Σχετικά με την κατάσταση στις γειτονιές της Αθήνας όπου η Χρυσή Αυγή φαίνεται να βγαίνει ενισχυμένη, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η υποβάθμιση σε αυτές τις γειτονιές είχε ξεκινήσει από χρόνια και κορυφώθηκε με την κρίση.

"Ο Δήμος Αθηναίων ανέπτυξε ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, στηρίζει 4.000 οικογένειες, έχει 5.500 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ. Οι γειτονιές αυτές υποβαθμίστηκαν εδώ και πολλά χρόνια, ήταν θέμα της κεντρικής εξουσίας να το αντιμετωπίσει", είπε.

Ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για το β’ γύρο και επισήμανε πως "ο κόσμος που επέλεξε να μας στηρίξει, πείστηκε από τη δική μας θετική πρόταση", ενώ υπογραμμισε πως το 79% απέρριψε τη δημοτική αρχή του Καμίνη, μία αρχή χωρίς κανένα έργο.

Ο κ. Καμίνης, κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, τόνισε ότι στα τρισήμισυ χρόνια της θητείας του, ο δήμος νοικοκυρεύτηκε, η δομή του εξορθολογίστηκε, στηρίχθηκε κόσμος που είχε ανάγκη και ήρθαν 120 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκοί πόροι. "Γίνονται κοσμογονικά έργα στην Αθήνα" είπε. Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θα θέσει για τον δήμο της Αθήνας σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Καμίνης είπε ότι μετά το νοικοκύρεμα του δήμου σειρά έχει το νοικοκύρεμα της πόλης.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι προτεραιότητά του θα είναι να εξασφαλίσει στους πολίτες να ζουν σε μία ασφαλή και αλληλέγγυα πόλη, με ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, της ποιότητας ζωής, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων με γνώμονα τη Δημοκρατία, τη συμμετοχή και τη διαφάνεια.