Μετωπική σύγκρουση Κύρτσου με Παπαχελά και Αλαφούζο: Δημοσιογραφικό κατάντημα...

Ψυχραιμία αδέρφια

NewsRoom 23/04/2021 | 16:08

Κάπως... με κάποιον τρόπο έπρεπε να μπει ένα φρένο στον Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος εδώ και μεγάλο διάστημα ασκεί σκληρή κριτική στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Και μάλλον φαίνεται πως αυτήν την αποστολή έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η Καθημερινή, με δημοσιεύματα που «στοχοποιούν» τον Γ. Κύρτσο. Γιατί προφανώς και δεν συμφέρει τον Μητσοτάκη μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ. 

Μόνο που ο Κύρτσος «σήκωσε το γάντι» και με μια οργισμένη τοποθέτηση απαντά σε δημοσίευμα της Καθημερινής που τον ειρωνεύεται και προσπαθεί να τον απαξιώσει. Ο ευρωβουλευτής μάλιστα «έδειξε τα δόντια» του και προς τους ισχυρούς άντρες του ομίλου, κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά σε Αλαφούζο και Παπαχελά.

«Τρίτος κουβάς λάσπης σε βάρος μου από την Καθημερινή με τη μορφή παράπολιτικού σχόλιου.Και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει Παπαχελά,Αλαφούζο από τις ευθύνες για το δημοσιογραφικό κατάντημα συνεργατών τους», αναφέρει στην ανάρτηση του ο Γ. Κύρτσος.

Πιθανολογούμε πως ο «τρίτος κουβάς λάσπης» της Καθημερινής εναντίον του Γ. Κύρτσου είναι το παρακάτω δημοσίευμα:

«Υπάρχουν λίγοι λοιμωξιολόγοι και πολλοί λοιμωξιολογούντες. Υπάρχει όμως και μια τρίτη κατηγορία που λοιμωξιολογεί όχι για τη λοίμωξη, αλλά για τους λοιμωξιολόγους.

Τελευταία προσθήκη είναι ο ευρωβουλευτής Κύρτσος «της» Ν.Δ.

Ο Κύρτσος επικαλέστηκε ως απόθεμα σοφίας τα «40 του χρόνια στη δημοσιογραφία» προκειμένου να αποφανθεί για τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή των ειδικών και για τον Τσιόδρα που «δεν τον άφησαν να συνεχίσει».

Φάνηκε έτσι η επιρροή που του έχει ασκήσει η αθλητικογραφία, αφού η λοιμωξιολογική του ματιά εξαντλήθηκε στην αγανάκτηση για τον προπονητή που τάχα αφήνει τέτοιον παικταρά στον πάγκο. Επειδή όμως ο ευρωπολιτευτής –άπαξ αποτυχών με τον ΛΑΟΣ και δις εκλεγείς με τη Ν.Δ.– δεν είναι άμπαλος, το ξαφνικό του ξίδι για τη διαχείριση της πανδημίας ερμηνεύεται ως ορεκτικό».